Dilemma op donderdag: 'Ik wil naar een concert op de trouwdag van mijn moeder'

Dilemma op donderdag: wat vind jij?

concert

Reddit staat vol met allerlei kwesties en dilemma's van mensen die op zoek zijn naar advies of gewoon willen weten of hun mening de juiste is. In de Dilemma op Donderdag-rubriek (niet te verwarren met de OGs van Dilemma op Dinsdag) lichten we iedere week een dilemma uit. Deze week: 'Ik wil naar een concert op de trouwdag van mijn moeder'.


Hertrouwen

'Mijn moeder gaat binnenkort opnieuw trouwen. Mijn biologische vader is een tijdje geleden overleden. Ik sta niet achter het nieuwe huwelijk en heb daar mijn redenen voor. Ik heb dit ook aan haar aangegeven, maar heb wel gezegd dat ik ondanks mijn bedenkingen toch bij het huwelijk aanwezig zou zijn. Dat doe ik dan voor haar. Alleen nu is er iets gebeurd dat de zaken voor mij verandert.

Gewonnen

Ik heb een paar weken geleden meegedaan aan een wedstrijd op de radio om tickets te winnen voor het concert van Taylor Swift. Deze kaarten zijn felbegeerd en ik ging er dan ook totaal niet van uit dat ik zou winnen. Maar je raadt het al... Ik heb ze gewonnen. En toen heb ik eigenlijk vrij snel besloten dat ik naar het concert zou gaan, in plaats van naar het huwelijk.

Boze moeder

Toen ik mijn moeder vertelde over de beslissing om naar het concert te gaan, reageerde ze heel verdrietig. Ze heeft sindsdien ook niet meer met me gepraat. Ik hou van mijn moeder en ik voel me ook wel slecht over het feit dat ik de trouwerij mis, maar ik dacht dat ze het wel zou begrijpen. Ik vind mijn bijna-stiefvader niet leuk en heb geen band met hem. Het concert van Taylor Swift voelt echt als een once in a lifetime-kans en ik wil het echt niet missen.

De Leven
  • Pexels