Vijf dingen die je nog niet wist over deodorant

Good to know!

deodorant

Deodorant: het is voor velen een belangrijk onderdeel van de verzorgingsroutine. De geurende spray zorgt ervoor dat we minder zweten en fris de dag door komen. Maar er zijn ook nog andere dingen over deodorant die handig zijn om te weten. Daarom zetten we in dit artikel vijf interessante feitjes over het anti-transpiratiemiddel voor je op een rijtje.

1) Je kan deodorant het best gebruiken voordat je naar bed gaat 

Is deodorant ook een onmisbaar onderdeel in jouw ochtendroutine? Dan is het goed om te weten dat de geurspray beter werkt als je het ‘s avonds aanbrengt voordat je gaat slapen. 's Nachts ben je namelijk minder actief en zweet je minder. Hierdoor nemen de zweetklieren deodorant beter op en is het product effectiever. Je kan ‘s ochtends zelfs douchen zonder dat de werking ervan verloren gaat!

2) Oorsmeer vertelt je meer dan je denkt 

Slimme marketing heeft ons ervan overtuigd dat we niet zonder geurspray de straat op kunnen, omdat dat onhygiënisch is. Maar niet iedereen heeft een lichaamsgeur en daarom perse deo nodig.

Met een simpel trucje kan je erachter komen of je het geurmiddel wel echt nodig hebt. Dat doe je door je oorsmeer te checken. Is het wit en vlokkerig? Dan heb je meestal geen last van bacteriën die stank onder je oksels veroorzaken. Is je oorsmeer juist donker en plakkerig? Dan is het beter om de spray wel bij de hand te houden.

3) Met deodorant kan je makkelijker killer heels dragen 

Leef jij volgens het mantra ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’, en kan jij je killer heels echt niet missen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Door deodorant op je voeten aan te brengen, creëer je namelijk een beschermlaag tussen je huid en je schoenen en is er minder wrijving. Hierdoor doet het dragen van hooggehakt schoeisel minder zeer en kan je je favorites langer blijven dragen. Vergeet ook zeker je tenen niet!

4) Deodorant is unisex

Kijk je niet verder dan deodorant die gemaakt is voor je eigen geslacht? Dat hoeft helemaal niet! Cosmeticabedrijven willen ons laten geloven dat deodorant voor mannen en vrouwen verschillend is, maar dat is niet helemaal waar. De geur en verpakking zijn anders, maar de ingrediënten en bestanddelen zijn grotendeels hetzelfde. Je kan dus gewoon de spray van het andere geslacht gebruiken om altijd okselfris voor de dag te komen.

5) Je lichaam wordt immuun voor deo 

Net als bij douchegel en shampoo, heb je waarschijnlijk ook een favoriete deodorant. Toch kan je hier beter niet al te gehecht aan raken. Als je altijd dezelfde gebruikt, kan je lichaam er immuun voor worden en werkt het dus niet meer. Het is daarom beter om na zo’n zes maanden van spray te wisselen.

De Leven
  • Unsplash