11 Helse momenten die iedere hoge-hakken-drager herkent

Voor als jij je weer eens afvraagt waarom je wéér van huis bent gegaan met een paar torenhoge hakken aan je voeten: je bent niet alleen.

hoge hakken

1) rijden met hoge hakken is onmogelijk

via GIPHY

Je geeft óf een enorme straal gas of de auto komt schokkend tot stilstand. Er is geen andere optie. Behalve op blote voeten rijden. Ziet toch niemand.

2) Je hoeft écht geen sneakers mee

via GIPHY

Nee-hee, je hoeft maar een paar honderd meter te lopen en je kunt echt wel een paar uurtjes staan op je nieuwe hakken. Dit is trouwens een leugen en je hebt allang spijt van je schoenkeuze, maar dat hoeft niemand te weten. 

3) Geasfalteerde paden zijn een godsgeschenk

via GIPHY

Waar je ook bent, je bent altijd op zoek naar het vlakste stukje straat. Of een zitplek. Dat zou trouwens helemaal fijn zijn. 

4) Alle andere ondergronden zijn dat niet

via GIPHY

Je zakt meters weg in gras en staat geregeld met één blote voet op straat een hak uit zo’n rooster te trekken. Wie bedénkt die dingen? 

5) Struikelen, ook als je stilstaat

via GIPHY

Sta je net met iemand te praten, struikel je over helemaal niets. Die rukwinden ook altijd… 

6) Je mist gegarandeerd de bus

via GIPHY

Op het moment dat jij de deur 30 seconden later dan normaal de deur achter je dichttrekt weet je het eigenlijk al. Dit gaat nooit meer lukken. Waarom probeer je het eigenlijk überhaupt nog iedere keer? En hoewel lopen op hakken net zo snel gaat, ren je toch weer als een soort eend naar de bushalte. Gewoon zodat je kunt kijken hoe de bus net wegrijdt, natuurlijk.

7) De vragen van anderen

via GIPHY

Bekenden, onbekenden. Ze willen allemaal weten hoe jij in hemelsnaam op zulke palen kunt lopen. En of je geen last van je voeten hebt. Nee en ja. Maar je benen lijken wel langer, dus.

8) De vragen van jezelf

via GIPHY

De blaren, de pijn, de kramp die jouw nachtrust compleet verpest: is dat het nu écht waard? Ligt eraan wanneer je daar antwoord op wilt hebben. 

9) Onverwachte gladheid of sneeuw

via GIPHY

Het is weer die tijd van het jaar. Je gaat ergens naar binnen en er is niets aan de hand. Een paar uur later kom je buiten en glibber jij als een soort Bambi de straat over. Maar je hoeft echt geen sneakers mee te nemen. 

10) Je tenen zullen nooit meer hetzelfde worden

via GIPHY

Je denkt nog wel eens weemoedig terug aan die tijd dat je moeder je nog verbood om hakken te dragen omdat het ‘slecht was voor je voeten’. Nooit meer zullen je tenen zo egaal, glad en onschuldig zijn als toen. 

11) Dat het moment dat je ze eindelijk uit mag doen eigenlijk het pijnlijkst is

via GIPHY

Je hebt het overleefd. Je bent thuis en nog voordat je je jas uittrekt of het licht aandoet, moeten die schoenen uit. Maar als jij je voet plat neer probeert te zetten komt het besef: ze doen het niet meer. Dit is het. Vanaf nu loop jij voor altijd op je tenen. Je spieren zijn vergeten wat ze moeten doen. En die pijn! Oh wacht… het gaat al iets beter. Goed, je kunt weer een soort van normaal lopen. Dit doe je dus nooit meer! Behalve misschien bij die ene outfit. Of volgende week, als je dat feestje hebt. 

De Leven
  • flickr.com