Feit: De beste tv-programma's van Nederland komen op Omroep Max

Wat een omroep

bed & breakfast

Bekentenis: ik ben 31 jaar oud en kijk het liefst naar Omroep Max. Al m'n lievelingsprogramma's zijn dankzij Jan Slagter op de buis te zien. Dat vraagt om een ode. Aan Omroep Max dan. (Wisten jullie trouwens dat Jan nog maar 69 is en ook al minstens 20 jaar exact die leeftijd lijkt? Aanpassen aan de doelgroep heet dat. Toch?)

1) Bed en Breakfast

Omroep Max

God, wat een fantastisch programma is dit. In Bed & Breakfast leer je dat mensen met een B&B een heel specifiek volkje zijn. En ze houden allemaal van fotobehang en tekstjes van hout op de muur. Behalve als iemand ineens heel stylish is. Die wint dan ook altijd. Winnen doe je trouwens wanneer je door de andere twee stellen die meedoen aan de aflevering het hoogste percentage bovenop de vraagprijs betaald krijgt. En er zijn ook altijd hele kneuterige Hollandse uitjes. Zo top. Wat een format.

2) Heel Holland Bakt

Omroep Max

Ja, Omroep Max gaf ons Jannie en Robert en André van Duijn. En de combinatie Jannie en André van Duijn. Meer uitleg heeft dit programma niet nodig.

3) Max geheugentrainer

Omroep Max

En dan elke keer bevestigd krijgen dat het geheugen van een gemiddelde gepensioneerde er beter aan toe is dan jouw geheugen. Maar goed.

4) Op de website staan cursussen

Je kan via de website tientallen gratis cursussen volgen 🥺 Wat dacht je van haken, kleding pimpen, creatief schrijven, sieraden maken en kerststukken maken. Ga ook even bij jezelf te rade hoeveel van deze hobby's je zelf ook al hebt. Nee? Just me?

5) Online puzzels

Puzzelen! Nog zo'n hobby die ik al hippe millennial natuurlijk absoluut niet heb. Bij Omroep Max kan het ook online (zie je je oma al zitten, lekker op de iPad 🥺). Wervelende puzzels zoals 'maak de giraffe familie compleet' en 'maak het voetbalstadion compleet'. Wat is dit allemaal cute.

6) We zijn er bijna!

Omroep Max

Jaahaa, nog zo'n parel. Perfect voor een brakke dag of als je heel erg toe bent aan heel weinig prikkels (altijd). Het concept is: een groep bejaarden gaat in een grote karavaan met caravan en campers naar een plek ergens in Europa om daar te kamperen. Ja, punt. Dit is het namelijk. Af en toe stoppen ze onderweg op een camping en krijg je een fragment te zien van Cor die een caravan van 68 meter probeert in te parkeren op een campingplek. En dat duurt dan negen minuten. Fan-tas-tisch. Dit klinkt overigens misschien sarcastisch allemaal, maar we zijn bloedserieus.

Films & Series
  • Omroep Max