9 Nederlandse tv-programma's die per direct weer terug moeten komen op tv

We willen deze programma's terug. Per direct.

tv-programma's

Reddit-gebruikers en onze volgers op Instagram (volg ook, is leuk) delen tv-programma's die ze graag terug willen zien op de Nederlandse televisie. We zetten een aantal op een rijtje voor de ultieme trip down memory lane. En eerlijk is eerlijk: vroeger was tv kijken zo veel leuker. Geef terug.

1) Te Land, Te Zee en In De Lucht

We beginnen gelijk goed. Van dit iconische Nederlandse programma zijn 39(!) seizoenen gemaakt die tussen 1971 en 2008 zijn uitgezonden. Wat dus betekent dat het voor echt heel veel mensen een ultieme (jeugd)herinnering is. Gezellig met je ouders op de bank en een bakje chips op schoot kijken naar onderdelen als 'Fiets 'm d'r In', 'Blij Dat Ik Glij' en 'Snel Naar De Bel'.

2) Domino Day

Het goede nieuws is dat in 2020 werd aangekondigd dat het terug zou komen. Het slechte nieuws is dat het toen (zoals alles) werd afgelast. Het is niet bekend wanneer het nu alsnog op tv komt. Wel komt RTL (waarschijnlijk in het voorjaar van 2022) met een nieuw Domino programma dat Domino Challenge heet. Niet hetzelfde, natuurlijk. Maar mocht je echt niet langer kunnen wachten...

3) Blik Op De Weg

Van 1991 tot 2015 kon je kijken naar Blik Op De Weg. Een Nederlands televisieprogramma over wegverkeer en verkeersovertredingen. Fantastische kneuterige televisie. En bij iedereen die destijds al een rijbewijs had was er altijd ergens de angst dat je op een dag zelf een glansrol zou krijgen in een uitzending.

4) Madelief

Madelief wat gaan we doooooen? Gaan we touwtje springen? Vieze liedjes zingen? Er zijn in totaal maar 21 afleveringen van dit programma gemaakt, maar je kon er eindeloos van genieten. En nu waarschijnlijk nog steeds.

5) Spel Zonder Grenzen

Misschien heb je even een opfrisser nodig, maar de beelden hierboven brengen sowieso alles weer terug. Spel Zonder Grenzen was in ieder geval een programma dat van 1965 tot en met 1999 werd uitgezonden. Het was een concept van de Europese Radio-Unie waarin teams uit verschillende landen de strijd met elkaar aangingen bij verschillende spellen.

6) Geef Nooit Op

Dit is een programma waarin Peter Jans Rens wensen van kinderen in vervulling liet gaat. Het iconische moment dat ze in een bak sprongen en op een compleet andere plek uitkwamen maakte veel indruk op je als kind. Net als die aflevering dat een meisje de Spice Girls mocht ontmoeten. Meestal waren de wensen trouwens een stuk bescheidener hoor. Belijning op de weg tekenen, een muurtje metselen of koken met een topkop. Ieder kind wilde destijds schrijven.

7) De Droomshow

In de Droomshow namen twee teams van kinderen het tegen elkaar op bij een aantal spellen. Deze spellen pasten altijd bij het thema van de afleveringen, bijvoorbeeld snoepfabriek, spookslot, riddertijd en jungle. Het programma werd tussen 1993 en 2001 uitgezonden en zelfs nu hebben we het intro-nummer nog in ons hoofd.

8) De Mini-Playbackshow

Dit heeft natuurlijk verder helemaaaaal geen uitleg nodig. Alles aan dit programma was iconisch en dit was echt heel lang het favoriete moment van de week van ieder kind. En stiekem ook van ouders. En we wilden allemaal meedoen als Baby-Spice, Michael Jackson of Nick Carter.

9) Wipe-Out

Dit is echt zo'n programma waarvan je niet beseft dat je het gaat missen totdat het stopt. En dat deed het dus al in 2011. Sterker nog: er zijn maar drie seizoenen uitgezonden. Sad, want dit was natuurlijk top-televisie.

Nostalgie
  • Reddit/Upcoming Instagram
  • Screenshot via <a href="https://www.youtube.com/watch?v=Yp3M6ionI40" target="_blank" rel="nofollow">YouTube</a>