5 leuke series uit de jaren 2000 om weer eens te bingen

Even terug in de tijd

jaren 2000

Met de opkomst van streamingdiensten zoals Netflix en Amazon Prime is het aanbod aan series enorm toegenomen. Maar laten we niet vergeten dat er in het begin van de jaren 2000 ook al heel wat leuke series werden gemaakt. In dit artikel nemen we je mee terug naar deze tijd en stellen we vijf leuke series uit de jaren 2000 aan je voor. Of je nu zin hebt in een komedie, drama of misdaadserie, er zit vast wel iets tussen wat je aanspreekt. Het leuke aan deze series is dat ze ook vandaag de dag nog ontzettend populair zijn. Dus heb jij net de beste tv volgens de echte kenners aanschaft, dan moet je deze series absoluut gaan kijken!

1) Friends (1994-2004)

De onbetwiste nummer één in deze lijst is natuurlijk de mateloos populaire seris ´Friends´. Hoewel Friends officieel gestart is in 1994, heeft de serie nog tot en met 2004 gedraaid. Het is zonder twijfel één van de meest iconische sitcoms aller tijden. De serie draait om een groep vrienden die samen veel beleven in New York City. De personages zijn stuk voor stuk grappig en herkenbaar, waardoor je als kijker direct betrokken raakt bij hun avonturen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Friends nog steeds populair is bij jong en oud. Niet voor niets zitten er nog altijd ontzettend veel mensen voor de tv om te kijken naar Friends.

2) The Sopranos (1999-2007) 

The Sopranos was een baanbrekende misdaadserie die tussen 1999 en 2007 werd uitgezonden op HBO. De serie draait om maffiabaas Tony Soprano (James Gandolfini) die probeert zijn familie en criminele activiteiten te combineren terwijl hij worstelt met psychische problemen. The Sopranos won maar liefst 21 Emmy Awards en wordt vaak genoemd als één van de beste televisieseries aller tijden.

3) The Office (2005-2013) 

The Office is een Amerikaanse mockumentary sitcom die tussen 2005 en 2013 werd uitgezonden. De serie draait om het dagelijks leven op kantoor bij papierbedrijf Dunder Mifflin, waarbij de camera's alles vastleggen wat er gebeurt. Het is vooral de ongemakkelijke en absurde humor die The Office zo leuk maakt om naar te kijken. Steve Carrell speelt de hoofdrol als manager Michael Scott en levert een briljante prestatie.

4) Lost (2004-2010) 

Lost was één van de meest ambitieuze series uit de jaren 2000, met een complex verhaal vol mysterie en intrige. De serie draait om een groep overlevenden van een vliegtuigcrash op een mysterieus eiland, waar ze te maken krijgen met gevaarlijke wezens en andere uitdagingen. Lost had vele fans wereldwijd die elk detail probeerden te ontcijferen in hun zoektocht naar antwoorden op de vele raadsels die in de serie werden gepresenteerd.

5) Dexter (2006-2013) 

Dexter is een misdaadserie over forensisch onderzoeker Dexter Morgan (Michael C. Hall) die ook nog eens werkt als seriemoordenaar in zijn vrije tijd. Dexter heeft namelijk geen geweten en kan alleen maar stoppen met moorden door het doden van criminelen die anders toch niet voor hun daden gestraft zouden worden. De serie was controversieel door het sympathiseren met een seriemoordenaar, maar werd geprezen om zijn sterke acteerwerk en verhaallijnen.

Nostalgie
  • Unsplash