Wizzy en Woppy was echt en raar programma maar we keken het allemaal

Als je het nu terug ziet is het nog vreemder

wizzy & woppy

We hebben wel meer trauma's overgehouden aan de televisieseries uit onze jeugd (Karbonkel? De joker uit Bassie en Adriaan... om er maar twee te noemen), maar eigenlijk was Wizzy en Woppy ook één groot trauma. Wat wáren die karakters? Als je ze nu terug ziet zijn ze echt doodeng. Voordat we verder gaan frissen we eerst even je geheugen op: Wizzy en Woppy was een kinderserie die werd gemaakt door Studio 100 (of course). Er zijn in totaal 100 afleveringen gemaakt en we konden er in Nederland voor het eerst van genieten in oktober 2000. Het programma ging over Wizzy en Woppy, twee muizen, en hun vrienden in een dierenwinkel. En daarna was het eigenlijk een grote trip...

1) Het intro

Ja, wtaf inderdaad. Wizzy, Wizzy, Woppy, Woppy, Dongo, Dongo, Kashaaaaaa! Meer gebeurde er eigenlijk niet, maar dit is gelijk al zo bizar.

2) Wizzy en Woppy

YouTube

Wizzy was de 'lieve' muis. Zij was de 'knappe' verschijning in de serie waar iedereen van onder de indruk was. Eh, ja. Overigens werd de muis gespeeld door dezelfde actrice als Frieda Kroket uit Samson en Gert. Ze woont samen in een kooi met ondeugende muis Woppy. Zijn hobby was het plagen van de andere dieren in de dierenwinkel, vet gemeen. Hij was ook stiekem verliefd op Woppy, maar we hebben nooit gezien of dat wat is geworden. Wizzy was namelijk vooral dol op koekjes, Woppy trouwens ook.

3) Schildpad Dongo

YouTube

Misschien wel het meest angstaanjagende karakter uit de serie: schildpad Dongo. Hij was trouwens wel het meest normaal, alleen een beetje naïef. Maar gelukkig was hij wel weer heel sterk om dat goed te maken. Fun fact , Dongo werd gespeeld door dezelfde acteur als Piet Piraat: Berend Brokkenpap. En hij is sinds 2013 ook nog eens de stem van Samson van Gert. Eén grote familie daar bij Studio 100.

4) Papegaai Kasha

YouTube

Oké nevermind, trouwens. Papegaai Kasha was natuurlijk de engste. Wtf is dit. Overigens was Kasha wel het slimst en las hij graag de krant. Je vond hem in de kooi naast die van Dongo. Wel vreemd trouwens dat geen van de 'dieren' werd gekocht in 100 afleveringen. Alhoewel, is it?

5) Afleveringen

De afleveringen van de serie duurden trouwens echt kort. Op YouTube kan je meerdere bekijken en we hebben hierboven ook eentje gedeeld. Blijkt dat ze maar zo'n zes minuten duren. Meer heb je niet nodig om een jeugdtrauma op te lopen, zo blijkt maar weer. Mocht je nou nog niet genoeg hebben van de serie, dan hebben we hieronder nog een paar feitjes voor je uiteen gezet. Kan je de volgende keer op een verjaardag indruk mee maken. Sowieso was iedereen deze serie namelijk alweer vergeten. Tenzij je er nog steeds nachtmerries over hebt natuurlijk.

- Voor de opnames moest een decor van zo'n acht meter hoog gebouwd worden.

- Gert Verhulst verteld in een interview met De Standaard dat er gemiddeld twee afleveringen per dag zijn opgenomen.

- De acteur die muis Woppy speelt, Carl Ridders, is helaas in 2008 al overleden. Hij leed aan de ziekte ALS.

Nostalgie
  • YouTube