8 Redenen waarom we nu alweer zin hebben in kerst

Ja, we doen dit.

christmas

Dacht jij afgelopen week, toen het zo bloedheet was, ook maar één ding? 'Ik wou dat het al bijna kerst was'. Dan is dit artikel voor jou.

1) Iedere dag kaarsjes aan

Dit kan eigenlijk al vanaf ongeveer 1 september: vanaf dan is het wat ons betreft herfst. Stel je even voor: de gordijnen zijn dicht, het waait en regent buiten. Je zet een gezellig winters muziekje aan (of Gilmore Girls), op tafel staat een rood wijntje met daarnaast een paar blokjes oude kaas, je hebt een dekentje over en je bent lekker aan het online shoppen voor kerstcadeautjes. Oké, we zijn al een paar stappen vooruit gelopen. Eigenlijk kunnen we hier al stoppen.

2) Tuincentra's zijn op hun best

Ja, in de zomer kom je er ook weleens voor een zak potgrond of een nieuw plantje omdat de rest is overleden door de hitte, maar eigenlijk wil je zo snel mogelijk weg. Terwijl je er rond de kerst niet weg te slaan bent. Al die lampjes, versiersels, kerstmuziek op de achtergrond. En dan natuurlijk even een tussenstop bij het café voor een warme chocomelk met appeltaart. Gelukkiger kan je toch niet worden.

3) Je ziet je familie veel vaker

Rondom de kerstdagen zie je je familie veel vaker. Om bordspelletjes te doen, wijntjes te drinken, kerstmenu's te bespreken: alles rondom kerst is veel gezelliger. En je familie ook.

4) Geoorloofd online shoppen

Je moet toch allemaal cadeautjes kopen voor iedereen?

5) Kerstmuziek

Oké, het nu al opzetten is misschien echt te vroeg. Maar denk eens aan dat gevoel dat je krijgt wanneer je voor het eerst sinds januari je kerstafspeellijst weer tevoorschijn tovert. Buiten wordt het al donker en de eerste tonen van Driving Home For Christmas klinken als je van werk of school naar huis reist. Wederom: ultiem geluk.

6) De kerstboom

Leuk hoor, die monstera en die pannenkoekenplant, maar halloooo: niets kan op tegen de gezelligheid van de kerstboom.

7) Versierde straten

Zelfs buiten lopen is gezelliger rondom de kerstperiode. Niet alleen omdat je je niet bij iedere stap doodzweet, maar ook dankzij alle kerstdecoraties. Winkelstraten die verlicht zijn met kleine twinkelende lampjes, etalages zijn all out gegaan en je hebt je dikste jas aan. Droom.

8) Eten

Ein-de-loos kaasfonduen, uitgebreid koken, desserts met kaneel en appel of warme chocolade. In december kan het allemaal. Iedere dag. Wat een leven.

De Leven
  • Pexels