Deze grote films en series lopen vertraging op door de Hollywood-staking

De grootste staking in Hollywood sinds 1960 zorgt ervoor dat heel wat films en series vertraging oplopen.

avatar

Nadat er al een hele hoop filmsets noodgedwongen sloten door de WGA writers-staking, springen nu ook acteurs die zijn aangesloten bij SAG-AFTRA op de barricaden. Dit levert grote chaos op in Hollywood. Met als gevolg dat heel wat grote film- en serieproducties vertraging opleveren. We zetten er een aantal op een rijtje.

Beetlejuice 2

Het langverwachte tweede deel van Tim Burton's iconisch film Beetlejuice komt naar verwachting later uit. De film, waarin Michael Keaton opnieuw in de rol kruipt van de grove geest, heeft de opnames in Londen onlangs afgerond. Maar op het moment dat de staking begon stonden er nog wat scènes in Vermont op het programma. Hierdoor zal de film met vertraging uitgebracht worden.

Deadpool 3

Opnames van de film met Hugh Jackman als Wolverine en Ryan Reynolds als Deadpool vonden plaats in het Verenigd Koninkrijk. De productie ligt nu stil.

Gladiator 2

Nog een groot en langverwacht vervolg dat vertraging zal oplopen door de stakingen. Voor de film, waarin onder andere Paul Mescal, Denzel Washington en Pedro Pascal hun opwachting maken, zijn onlangs opnames afgerond in Marokko. Verschillende bronnen melden dat de film voor ongeveer tweederde is afgerond op dit moment. Momenteel liggen de opnames volledig stil door de staking. Er zijn ook al opnames afgerond op Malta.

Juror #2

Dit drama van Clint Eastwood gaat over een moordproces. Opnames waren bezig in Savannah, maar zijn nu voor onbepaalde tijd stilgelegd. In de film spelen onder andere Nicholas Hoult, Toni Collette, Zoey Deutch, Kiefer Sutherland en Leslie Bibb.

De live-action remake van Lilo & Stitch

Er is een live-action remake van de 2002-klassieker Lilo & Stitch in de maak. Hiervoor vonden opnames plaats op Oahu in Hawaii. De film wordt geregiseerd door Dean Fleischer Camp en het script is geschreven door Chris Kekaniokalani Bright. Het was de planning dat de film klaar zou zijn in augustus. Dit gaat nu niet meer lukken.

Minecraft

De film met Jason Momoa is uiteraard gebaseerd op de populaire game. Het filmen zou in augustus beginnen in Nieuw-Zeeland, maar dat is nu van de baan.

Andere films die vertraging oplopen zijn Mission:Impossible - Dead Reckoning Part Two met Tom Cruise, Mortal Kombat 2 en Venom 3, met Tom Hardy. Ook Avatar en Wicked zullen vertraagd uitkomen. Wat series betreft hebben House of the Dragon en het twaalfde seizoen van Ryan murphy's American Horror Story in ieder geval vertraging.

Het is voor het eerst sinds 1960 dat acteurs en schrijvers tegelijk staken. Schrijvers legden het werk twee maanden geleden al neer, maar nu volgen ook de acteurs. Beide groepen staken onder andere omdat ze het niet eens zijn met lage salarissen en de omgang van grote studio's met kunstmatige intelligentie (AI).