9 Films om onder een dekentje te kijken deze herfst

Het is herfst! Dat vraagt om warme thee, dekentjes, kaarsjes en films die dit gevoel versterken. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

practical magic

1) Practical Magic (1998)


Practical Magic met Sandra Bullock en Nicole Kidman in de rollen van Sally en Gillian Owens. De twee stammen af van een lange reeks heksen. Er rust een vloek op de familie die de twee zussen proberen te verbreken: alle mannen waarop de meisjes verliefd worden, sterven onverwachts.

2) The Half of It (2020)

Dit is de nieuwste film op dit lijstje. De film vertelt het verhaal van Ellie Chu, een introvert die op school hoge ogen gooit en extra geld verdient door huiswerk van medestudenten te maken. Zo komt ze in contact met football-speler Paul Munsky. Ze wordt gevraagd liefdesbrieven te vragen voor de meid waar hij een oogje op heeft: Aster Flores. En terwijl Ellie de brieven schrijft valt ze zelf ook voor Aster. Ellie en Paul worden vriendin tijdens de herfst in Washington State, wat de prachtige herfstige achtergrond vormt voor de film, en leren wat liefde echt betekent.

3) Hocus Pocus (1993)

Een cult-klassieker, deze Disneyfilm. Zeker rond Halloween een echte aanrader en nog kindvriendelijk ook. De film gaat over de wederopstanding van drie heksen, honderd jaar na hun dood.

4) Beetlejuice (1988)


Van deze Tim Burton-film is een vervolg in de maak, waarin Michael Keaton opnieuw de rol van Beetlejuice zal vertolken. Extra veel reden om deze herfst het origineel nog eens op te zetten. In het verhaal raken Barbara en Adam betrokken bij een zwaar auto-ongeval. Pas wanneer ze thuiskomen komt het besef bij het tweetal dat ze niet meer leven. Wanneer het huis wordt verkocht aan de familie Deetz, blijven Barbara en Adam hangen om de nieuwe eigenaren de stuipen op het lijf te jagen.

5) The Witches (1990)

The Witches uit 1990 is een verfilming van het gelijknamige boek van Roald Dahl. In het verhaal wordt Luke door zijn oma Helga meegenomen naar Engeland. In het hotel waar ze verblijven, huist ook een groep heksen. En die smeden een grootst plan om de wereld van alle kinderen te verlossen. In 2020 is er ook een remake gemaakt van deze klassieker met onder andere Anne Hathaway, maar wij raden toch her origineel aan.

6) You've Got Mail (1998)


Eigenlijk kan je iedere willekeurige Meg Ryan-film opzetten voor dat ultieme herfstgevoel. Inclusief When Harry Met Sally, met daarin de iconische scène in Central Park in de herfst, maar ook You've Got Mail mag niet ontbreken. Al is het alleen al om de quote: "Don't you love New York in the fall? It makes me wanna buy school supplies."

7) Twilight

Druilerig weer en angsty tiener romantiek. Eigenlijk is de Twilight-saga het perfecte herfstgezelschap. En de hele serie is sinds kort op Netflix te bekijken, dus dit vraagt om een binge-sessie op een regenachtige, donkere herfstdag.

8) Coco (2017)


Deze Pixar-film speelt zich af rond de Mexicaanse feestdag Día de los Muertos en volgt een aspirerend muzikant die afreist naar de 'Land of the Dead' om inspiratie op te doen en te leren over zijn voorgangers. Het is een echte tranentrekker die in het teken staat van muziek, familie en het achterna gaan van je dromen.

9) Home for the Holidays (1995)

Nadat ze haar baan kwijtraakt en haar dochter in de stad blijft om Thanksgiving te vieren met haar vriend, reist alleenstaande moeder Claudia Larson af naar Baltimore om de feestdagen door te brengen met haar disfunctionele familie. De film is geregisseerd door Jodie Foster en staat bekend als een echte klassieker rondom de feestdagen, zonder dat het als kerstfilm gezien wordt. Perfect voor de komende maanden dus!

Bonus: Gilmore Girls

Het is Gilmore Girls-seizoen! Stars Hollow-seizoen! Lorelai en Lorey-seizoen. Jess-seizoen! Natuurlijk mag deze serie niet ontbreken op het lijstje. Best gek, want eigenlijk komen alle seizoenen voorbij in de serie. Maar toch is dit de ultieme herfstserie. Dus dit is je excuus om weer te gaan kijken. Geniet ervan. Gaan wij ook doen.

Films & Series
  • Practical Magic