6 Items die vroeger bij iedereen in de keukenkast stonden

Throwback naar je jeugd

blue band

blueband mokken, nutella glazen, fruitglaasjes, boerenbond, coca cola glazen, plastic bordjes van hema, platic servies van IKEA

1) Blueband-servies met strips

Marktplaats

We beginnen gelijk met de grootste throwback: het blauwe Blue Band servies. Opeens had IEDEREEN en z'n moeder dit servies in huis. En dat komt dus omdat jouw moeder (of vader of wie dan ook) Blue Band zegels aan het sparen was om deze bordjes, mokken, glazen en kopjes in huis te halen. Mocht je het nog in huis hebben, dan adviseren we je om het nog even vast te houden. Er is onlangs namelijk een set van 14 items geveild op Catawiki voor €20 euro, maar wie weet stijgt de waarde nog flink de komende tijd. Qua nostalgie is het in ieder geval onbetaalbaar.

2) Nutellaglazen met strips

Natuurlijk is de kans groot dat je iemand kent die Nutella-glazen nog steeds zorgvuldig uitwast als ze leeggeschraapt zijn, want je kan ze gewoon nog kopen. Maar, en laat het ons zeker weten als dit niet klopt, vroeger waren deze glazen veel leuker. Toen had je ze met Smurfen, Snoopy, Asterix, Donald Duck en blauwe olifantjes en nijlpaarden. Dat waren nog eens tijden.

3) Fruitglaasjes

Instagram: shopkajeli

Laat deze glaasjes aan iemand van boven de 50 zien en je krijgt sowieso driehonderd anekdotes van vroeger te horen. Succes gegarandeerd.

4) Rollade in zo'n ovenschaal bij je oma

Misschien is dit té specifiek, maar waarschijnlijk niet. Alle oma's hadden deze. En er zat altijd rollade in. Of kippenvleugeltjes.

5) Plastic IKEA-servies

Marktplaats

De waterige plasticsmaak van ranja die je gelijk terugbrengt naar je jeugd krijg je alleen maar dankzij het oude IKEA KALAS-servies. En sowieso weet je nog exact hoe het voelde als je in deze bekertjes je tanden zette. Ze verkopen het nog steeds. Maar it's not the same.

6) Boerenbond

Kan je nog gewoon kopen en grote kans dat je iemand kent die ze nog steeds keurig in een vitrinekast heeft staan. Maar toch roepen dit soort bordjes gelijk allerlei jeugdherinneringen op. Een broodje kaas met een (matching) kopje melk ernaast is toch lekkerder als je het van Boerenbond eet. Enne, het is soms ook nog best wat waard.

Nostalgie
  • <a href="https://www.catawiki.com/nl/l/1217469-blue-band-serviesgoed-eind-20e-eeuw" target="_blank" rel="nofollow">Catawiki</a>