Dit zijn de nieuwste features van de iPhone 15 Pro

Dit zijn de kenmerken van de nieuwe iPhone

apple iphone

De Apple-fans zitten natuurlijk al maanden te wachten op de nieuwste release en nu is het dan echt zo ver. De iPhone 15 is aangekondigd en op 22 september kun jij dit geweldige toestel al in je handen hebben. Voordat je deze aankoop gaat maken, moet je natuurlijk weten wat dit toestel te bieden heeft. En je moet natuurlijk voldoende motivatie hebben om over te stappen van je huidige toestel naar de iPhone 15 Pro. In deze blog lees je alles over de features van de nieuwe iPhone en kun je precies ontdekken of dit is wat jij nodig hebt. Lees maar snel verder.

Hoe ziet de nieuwe iPhone eruit?  

De nieuwe iPhone heeft heel veel features die je nog niet kent van voorgaande modellen. Het meest opvallende is misschien wel de overstap van staal naar titanium. Dit geeft de iPhone 15 Pro een strakke, vernieuwende uitstraling. Het nieuwe titanium glanst minder en heeft een geborstelde look. Ook de vierkante hoeken die we sinds de iPhone 12 hebben leren kennen zijn omgetoverd naar afgeronde hoeken. Het lijkt een beetje een mix tussen de iPhone 11 en de iPhone 12. Het is een subtiele verandering, maar het ziet er goed uit! De randen om het scherm van de iPhone 15 Pro zijn een stuk dunner dan voorgaande modellen. Het Dynamic Island blijft onveranderd.

Een nieuwe actieknop 

Waar op de oude modellen het schuifje zit om je telefoon in de stille modus te zetten, komt nu de nieuwe actieknop. Deze actieknop heeft extra features zoals de camera openen, de zaklamp aanzetten, de dictafoon inschakelen, focus te activeren en meer. Wat ook heel handig is aan deze actieknop, is dat je zelf met opdrachten allerlei opties kan koppelen aan deze nieuwe knop. Zo kun je je iPhone als het ware personaliseren naar je persoonlijke voorkeuren.

Van Lightning naar usb-c 

Apple heeft veel stappen gemaakt op het gebied van opladers en aansluitingen. Nu wordt ook voor iPhones de overstap gemaakt van de Lightning-aansluiting naar usb-c. Dit is sneller, en voor de Pro-modellen nog iets sneller dan de ‘standaard’ iPhone 15, dan de oude Lightning. Daarnaast is het ook heel handig als je meerdere Apple apparaten hebt. De Macbooks werken namelijk al een tijdje met usb-c, zo hoef je niet met zoveel kabels te slepen als je al je apparaten meeneemt.

De camera van de iPhone 15 Pro 

De camera van de iPhone is altijd goed in orde, maar de iPhone 15 Pro tilt goed naar een heel nieuw niveau. De nachtmodus is verbeterd, waardoor je een stuk mooiere foto’s kan maken met weinig licht. Zelfs portretfoto’s kunnen nu in de nachtmodus gemaakt worden. Het camerasysteem van de iPhone 15 Pro staat gelijk aan maar liefst zeven professionele lenzen. Zo kun jij de mooiste creaties maken, lekker makkelijk met je telefoon.

Ga jij voor Pro?  

Op het eerste gezicht lijkt de iPhone 15 Pro misschien niet veel veranderd. Maar achter de schermen is er heel veel veranderd om jouw ervaring nog beter te maken. Al deze tweaks maken deze een echte upgrade. Sta jij op 22 september in de rij voor je iPhone 15 Pro?

Tech
  • Apple