Holidays are coming: Videoland komt volgende maand met deze tien nieuwe kerstfilms

Kerstfilms bingen? Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

christmas a holly lodge

Ontkennen heeft geen zin meer, kerst komt eraan. Videoland is het bewijs, want 1 oktober komen er maar liefst tien nieuwe kerstfilms online. We zetten ze voor je op een rijtje zodat je alvast een selectie kunt maken. (En je agenda kunt leeghalen.)

1) A Chestnut Family Christmas

In deze film nodigt een getalenteerde bakker per ongeluk haar familie uit voor kerst. Om een goede indruk te maken, laat ze haar familie geloven dat ze veel geld heeft, maar niets is minder waar. En vroeg of laat komen geheimen altijd boven water... Hier hebben wij al erg veel zin in.

2) A Christmas Stray

Deze film gaat over een verdwaalde hond. Niet perse iets wat wat ons betreft bij de kerstgedachte past, maar het wordt beter. De hond brengt zijn vinder namelijk samen met een vrouwelijke dierenarts. En wat daarop volgt kun je zelf wel invullen.

3) Christmas at Holly Lodge

Wat is kerstmis zonder een hele serie Hallmark-films. Dit is er een van. Sophie is de eigenaar van een hotel dat taxateur Evan komt taxeren. Uiteraard bloeit er tussen de twee iets moois op, maar hoe het met het hotel afloopt is nog maar de vraag. Tenzij je vaker kerstfilms kijkt natuurlijk.

4) A Joyous Christmas

Deze film gaat over een schrijver die teruggaat naar het slaperige dorpje waar ze is opgegroeid. Ze heeft, uiteraard, geen tijd voor kerst, maar leert thuis de echte betekenis van familie en kerst kennen.

5) A Furry Little Christmas

Even terug naar de dierenartsen. Een dierenarts uit New York gaat kerstvieren in Vermont. Hier ontmoet ze een dokter en in de officiële synopsis wordt de vraag gesteld: zou het liefde zijn? Jij mag raden.

6) Christmas In The Air

Een alleenstaande vader (die hadden we nog niet gehad in het lijstje) wordt bij het plannen van zijn kerstfeest geholpen door een single vrouw. En als twee singles samenwerken rond kerst betekent dat maar één ding: het standaard plot van een kerstfilm! Nee, eh liefde natuurlijk.

7) Check Inn to Christmas

Jaaaa, natuurlijk is er ook een herberg. In deze film helpt Julia een handje in een herberg die heftig rivaliseert met een andere herberg uit de buurt. En je raadt het al: die wordt gerund door een knappe single. Maar eerlijk is eerlijk, dit plot is onze favoriet uit het lijstje tot nu toe. Zin in.

8) Christmas Everlasting

Nadat Lucy haar zus verliest, gaat ze terug naar haar geboortestad. Haar zus had namelijk maar een wens: dat Lucy kerst daar zou vieren. Een lastige opgave voor de rouwende achtergebleven zus. Lukt het haar om een geslaagde kerst te hebben? Wederom: jij mag raden.

9) A Cozy Christmas Inn

En ja hoor, nog een inn. In deze herberg-kerstfilm reist een makelaar af naar Alaska. Ze heeft het plan om daar een B&B te kopen. Maar eenmaal aangekomen blijkt dat de Bed & Breakfast die ze op het oog had, van haar ex te zijn. Hoe zou dat aflopen...

10) A Christmas Duet

Alleen de titel is al een recept voor een zoetsappig kerstverhaal en dat lijkt redelijk de spijker op de kop te slaan. 'Muziek en liefde komen samen voor een perfect kerstgevoel'. Nou ja, wij gaan toch wel kijken.

Films & Series
  • Hallmark Channel