'Dieuwertje Blok stopt met het Sinterklaasjournaal'

Dieuwertje Blok en het Sinterklaasjournaal zijn als een Siamese tweeling aan elkaar verbonden. Toch zijn er steeds sterkere geruchten dat Blok haar plekje gaat afstaan.

Dieuwertje Blok

De NTR laat in het persbericht weten dat dit zomaar het laatste jaar van Dieuwertje kan zijn in de studio vol pakjes en pepernoten: "Mocht Dieuwertje Blok voor het laatste jaar de presentatie op zich nemen, dan zou dat niet heel gek zijn. Blok is nu 66 jaar en presenteert Het Sinterklaasjournaal sinds 2001.

Voor- en nabeschouwing

Daarnaast wordt er dit jaar ook een voor- en nabeschouwing gepresenteerd door Thomas van Luyn. Dit programma, genaamd Speculasies, wordt elke zaterdag uitgezonden onder begeleiding van een huisband.

Hierin zal er over diverse thema’s rondom het sinterklaasfeest gespeculeerd worden, waaronder over Dieuwertje Blok en of dit haar laatste jaar is. Ook worden er in het programma gesprekken gevoerd met deskundigen. Daarnaast is er in het programma al gespeculeerd over het eventuele aftreden van Dieuwertje

Het Sinterklaasjournaal weet al jaren kinderen en volwassenen te boeien. De schrijvers slagen er elk jaar weer in om Nederlandse actualiteiten van dit jaar op een speelse manier in het Sinterklaasjournaal te verwerken.

Blok presenteert het kindernieuwsbulletin al sinds het begin. Of de presentatrice echt stopt na dit jaar is niet bekend. Ook is er nog niets bekend over een eventuele opvolger.

Films & Series
  • NTR, Metro
  • NL Beeld / Arjo Frank