Dit zijn de leukste en spannendste gebeurtenissen die plaatsvonden op 21 november

Ook op 21 november gebeurde er weer van alles. Wij zetten aantal gebeurtenissen uit de geschiedenis voor je op een rijtje.

Ralf Mackenbach

1. Ralf Mackenbach wint Junior Eurovisiesongfestival

Op deze dag in 2009 tapte en zong Ralf Mackenbach zich naar de winst van het Junior Eurovisiesongfestival. Met het nummer Click Clack wist hij 121 punten binnen te halen. Dat was genoeg voor de overwinning. Rusland en Armenië eindigde op een gedeelde tweede plaats achter Nederland

2. Supermarkt

Voor de supermarktbranche is 21 november een mindere dag. Ten eerste omdat de laatste Deen-supermarkt die nog over was zijn deuren voorgoed sloot, dat was in 2021. In het Letse Riga was er echter een heftig ongeluk in de supermarkt. Het dak van de winkel stortte namelijk naar beneden. Hierbij kwamen 54 mensen om het leven. Dit incident vond in 2013 plaats

3. Werelddag van de televisie

Hoewel internet hier tegenwoordig een grotere rol speelt, heeft televisie nog steeds veel invloed. Daarom hebben de Verenigde Naties in 1996 besloten om 21 november tot de internationale dag van de televisie uit te roepen.

4. Het land van ooit

Op deze dag sloot het pretpark Het land van ooit voorgoed haar deuren. Het park werd vooral bekend door het televisiefiguur Kloontje het reuzenkind. Een personage wat goed in het rijtje past bij de Plaaggeest, Karbonkel en de volledige cast van Wizzy & Woppy. Kortgezegd een doodeng personage. Goed voor nachtmerries.

5. Brittanic

Het verhaal van de Titanic kennen we allemaal wel. De Brittanic is een verhaal wat je minder hoort. Dit hotelschip is namelijk ook in zee gezonken. Dat gebeurde op deze dag in 1916. Dit gebeurde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het varende hotel werd geraakt door een torpedo of had een mijn geraakt.

Trends & Nieuws
  • Wikipedia, Vandaag in de geschiedenis
  • NL Beeld / Patrick van Emst
  • YouTube, Oud Maar Goud, Junior Eurovision Song Contest