5 legendarische tv-zenders die niet meer bestaan in Nederland

Er zijn tegenwoordig honderden televisiezenders, Je zou bijna vergeten dat er ook een paar ten onder zijn gegaan. Best wel zonde eigenlijk, want er zaten leuke programma's bij. Daarom hebben wij een aantal niet meer bestaande televisiezenders op een rijtje gezet.

Kindernet

1. Kindernet

Eindelijk kwam het er in de jaren 80: een zender speciaal voor kinderen. Niet meer één keer per week tv kijken. Nu kon je de hele week genieten van je favoriete programma's. Je keek hier onder andere naar De Smurfen, Bassie en Adriaan en Boes. Dit waren pas de echte ochtenden. Langzamerhand werd deze zender in het begin van de 21e eeuw omgedoopt tot het huidige Nickelodeon.

2. Talpa/Tien

Niet alle doelen kunnen opnieuw worden gescoord, moet John de Mol hebben gedacht. In 2005 ging zijn zender Talpa (later Tien) van start. Hij had alle sterren en succesprogramma's opgekocht. Barend en Van Dorp, Jack Spijkerman, Wilfred Genee en zusje Linda waren allemaal van de partij. Ondanks een aantal successen bleef de zender niet staan. Vooral Jack Spijkerman ging ten onder aan het zinkende schip. Later krabbelde hij overigens wel weer op bij RTL. De zender Tien werd uiteindelijk RTL 8.

3. Yorin

he Movement." Er waren vooral veel realityseries te zien op deze zender. Voor Robert Jensen was deze zender de start van zijn succesvolle talkshow. Ook was het prijzenfestijn "Cash & Carlo" van Carlo Boszhard een quiz die honderden afleveringen volhield.

4. The Box

Op deze zender kon je vooral videoclips aanvragen. Toen de zender wat ouder werd, ging de zender ook echte programma's uitzenden. Het grootste succesnummer was South Park. Als je de zender nog kent, is de kans groot dat dat komt door deze animatieserie. Uiteindelijk werd in 2007 deze zender omgedoopt tot Comedy Central.

5. TMF

Dit is echt een kweekvijver voor talenten geweest in Nederland. Onder anderen Bridget Maasland, Sylvana Simons en Ruud de Wild praatten hier muziekclips aan elkaar. Wanneer je een middag ging chillen met vrienden, kon je TMF opzetten om de nieuwste hits te beluisteren. Eigenlijk een soort voorloper van de Spotify-hitlijsten dus.

Nostalgie
  • WIkipedia
  • YouTube, TVBeelden33
  • YouTube