6 snacks die jij vroeger kocht tijdens een tussenuur

En dan viel er weer een les uit. Het voordeel was dat je niet naar een saaie les hoefde te gaan. Het nadeel was dat je een uur aan tijd moest opvullen. Gelukkig was er altijd wel een supermarkt in de buurt.

Frikandelbroodjes

1. Suikerwafels

Met een prijs die nu rond de €1,20 ligt, is het nog een goedkope snack. Vroeger kostte het echter nog minder. Voor vijf van deze heerlijke suikerwafels betaalde je nog geen euro. Kon je ook nog eens uitdelen. Al waren er altijd mensen die alles voor zichzelf hielden. Die kwamen toevallig wel weer bietsen als jij iets had gekocht. Het antwoord was dan ook snel gegeven.

Bron: Jumbo

2. Euroshopper Energy Drank

Eigenlijk is dit gewoon mierzoet slootwater. Toch waren die lessen zwaar. Misschien ook omdat je die nacht daarvoor tot 2:30 uur in de nacht nog filmpjes zat te kijken. In ieder geval moest je energielevel wel even een opkikkertje krijgen. Deze niet al te dure blikjes waren de uitkomst voor jou.

Bron: Matspar

Frikandelbroodjes

Dit broodje behoeft eigenlijk geen beschrijving. Dit is de legende onder de snacks voor scholieren. Dit broodje was perfect. Curry, bladerdeeg en een delletje. Als je deze niet lekker vond, hoorde je er toch niet helemaal bij.

Bron: Adobe Stock

4. Donuts

Dit was ook zo’n pareltje. Je kon ze gewoon met suiker kopen, zowel in groot als klein formaat. Daarnaast had je ook nog de geglazuurde varianten. Iedereen had wel zijn favoriet. De suikerdonut was ook wel aanlokkelijk; die was dan ook het goedkoopst.

Bron: Albert Heijn

5. Chips

Je moest soms wel twee of drie tussenuren doorkomen. Dan moest je natuurlijk wat meer inslaan. De ideale oplossing was dan een zak chips. Iedereen had zijn eigen zak, want iedereen had een favoriete smaak. Die zak ging overigens wel heel snel leeg. Logisch ook bij zo’n snelgroeiend puberlichaam.

Bron: Adobe Stock

6. Euroshopper chocoladereep

Bij de wat stevigere trek was chocola een goede optie. Niet te duur en weinig keuzestress. Je had de keus tussen melk, puur, wit of met hazelnoten. Voor iedereen zijn favoriet. Zo kwam jij alle uren wachten wel door.

Bron: Joarr Hot Food

7. Bonus: Blikjes tomatenpuree

Oké, dit was niet een snack, maar het kostte maar 5 eurocent. Wie weet kwam het nog van pas als je nog wat tijd had tot de volgende les. Het gevolg was vaak overal tomatenpuree, behalve in het blikje zelf.

Bron: Flickr
Upcomnomnom
  • Adobe Stock