Hoe gaat het nu eigenlijk met Otje?

Ik ben Otje, en mijn vader heet Tos. Wat was dit een legendarische intro van een nog legendarischere serie. Maar hoe gaat het nu eigenlijk met Otje?

Otje

De serie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt, speelde Anne Rats de titelrol. Samen met haar vader Tos reed Otje door het land op zoek naar werk voor haar vader, die overal werd ontslagen. Ondertussen praatte ze met dieren, al was paps daar sceptisch over.

Maar hoe gaat het nu met de actrice? De rol van Otje werd vertolkt door Anne Rats. Zij was tijdens de opnames 10 jaar oud. Nu is ze alweer 36. Ze is verdergegaan met toneelspelen en acteren. Zo was ze jarenlang de paardenpiet in het Sinterklaasjournaal. Daarnaast vervulde ze in andere producties ook kleine rolletjes.

Naast acteren is Rats nog meer met toneel gaan doen. Zo is ze samen met haar man een theatergezelschap begonnen in 2016, en in 2020 werd ze hier artistiek leider van. Ook doet ze af en toe regiewerk.

De actrice komt overigens uit Schiedam, een plaatsje vlak bij Vlaardingen, waar die andere jeugdhelden genaamd Bassie en Adriaan vandaan komen. Otje kunnen we gerust in het rijtje van kinderhelden plaatsen. Otje heeft haar weg in de acteerwereld dus wel gevonden. Wij blijven ondertussen genieten van al die nostalgische afleveringen.

Films & Series
  • Wikipedia
  • YouTube, Ik ben Otje
  • YouTube, Ik ben Otje