1) De voorpret
Een tosti eten kan op twee manieren verlopen: of je beslist al vroeg op de dag dat jij jezelf tijdens de lunch gaat verwennen met het beste eten dat er ooit is gecreëerd, of het komt zo spontaan in je op dat je aan niets anders meer kunt denken en je dag een wending neemt die je van te voren niet had voorzien.
2) Het moment dat je de tosti belegt: ook wel de kaas-fase
Kaas, kaas, nog meer kaas.
3) Het ondraaglijke wachten
Op de een of andere manier gaat de tijd ongeveer 36 keer zo langzaam als je tosti eenmaal tussen de ijzers ligt te bakken.
4) Puur geluk wanneer je het gesis van de eerste kaas die op de plaat terecht komt hoort, want dat betekent: DE TOSTI IS KLAAR
Je brandt je vingers aan de kaas in al je enthousiasme om de tosti op je bord te gooien, maar dat mag de pret niet drukken. Je brandt je vingers nog een keer tijdens het snijden van het brood (schuin of recht?), maar je bent nog steeds megaklaar voor wat er zometeen in je mond gaat gebeuren. (Gadver, sorry.)
5) Sauzenselectie, een fase op zich
Sterker nog, het is een vak. Ketchup, mayo, curry? Een combinatie???
6) De allereerste hap
En die wordt nooit minder magisch.
7) Extase
Minutenlang.
8) Maar dan... op. Paniek. Gemis. Spijt, Rouw.
Je complete leven trekt aan je voorbij.
9) Maar gelijk daarna is er al realisatie
Je kunt er namelijk gewoon nog één maken.
10) Herhaling
Je kunt weer terug naar punt 1, want natuurlijk maak je NOG een tosti.
- iStock