5 legendarische programma's die jij vroeger keek op Ketnet

Vroeger keken we naar alle kinderzenders. Nickelodeon, Disney XD, Zapp en natuurlijk ook naar Ketnet van onze zuiderburen. Zij hebben namelijk ook wel wat legendarische series op de beeldbuis vertoond.

Samson & Gert

1. Samson & Gert

Dit is natuurlijk de meest legendarische kinderserie die onze zuiderburen hebben voortgebracht. Je zou bijna wel kunnen zeggen dat Samson & Gert de Bassie & Adriaan zijn van de zuiderburen. Zo hebben Samson & Gert legendarische quotes voortgebracht, zoals: "Ik moest kloppen, want de bel doet het niet" en "Dag meneer Spaghetti."

Sowieso zijn er wel meer overeenkomsten tussen Bassie & Adriaan en Samson & Gert. Wist je bijvoorbeeld dat Samson is gebaseerd op Lara, de hond van Bassie & Adriaan? Zowel Lara als Samson zijn een bobtail. In de beginperiode van Samson & Gert was Samson zelfs verliefd op Lara.

2. Kabouter Plop

In Samson & Gert had je ook het karakter van de burgemeester. Deze acteur kwam je waarschijnlijk wel bekend voor. Hij speelde namelijk ook de titelrol in Kabouter Plop, nog zo'n legendarische Studio 100-productie. Je vroeg je toch af hoe die plopkoeken smaakten. Ook de plopmelk wilde je wel een slokje van.

3. Piet Piraat

Piet Piraat was ook een legende. Met zijn toch wel vreemde bemanningsleden beleefde hij de vreemdste avonturen. Maar zeg even eerlijk, daar weet je niets meer van. Het enige wat je nog van dit programma weet is "Piet Piraat, Piet Piraat, Schip ahoy, hoy, hoy." Alvast excuses als je dit weer de hele dag hoort.

4. Mega Mindy

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee joh, doe niet zo stom! Natuurlijk is het Mega Mindy. Deze vrouwelijke bestrijder van het kwaad kent iedereen natuurlijk. Ze bestreden de misdaad als politieagent, maar ook stiekem als superheld. Dat moest dan wel allemaal geheim blijven.

5. Wizzy & Woppy

Was dit nou eng of leuk? Dat laten we maar even in het midden. In ieder geval ging deze serie over de avonturen van de dieren in een dierenwinkel na sluitingstijd. We maakten hier kennis met schildpad Dongo, de muizen Wizzy en Woppy, en de rode papegaai Kasha. Elk dier kon eigenlijk wel voor een persoonlijk trauma zorgen. Het was echter ook wel een beetje leuk.

Films & Series
  • Wikipedia, Studio 100
  • YouTube, Samson & Marie
  • YouTube