Dit zal er te zien zijn in de nieuwe Bassie en Adriaan-documentaire

Het werd begin dit jaar al aangekondigd: er zou een documentaire komen over Bassie en Adriaan. Nu is het dan zover. De documentaire zal binnenkort op het witte doek verschijnen.

Bassie en Adriaan

Bas en Aad van Toor zijn jeugdiconen voor vele generaties. De documentaire zal dus ook een weergave zijn van hun artistieke leven. Dat gaat dan niet alleen over Bassie en Adriaan. Het duo trad namelijk daarvoor al meer dan 20 jaar op als The Crocksons. Zowel Bas als Aad waren toen acrobaat. Zo hadden ze onder andere een act waarin ze een handstand maakten op op elkaar gestapelde champagneflessen en keukenstoelen. Erg gevaarlijk dus.

Hectisch

Toch is het tweetal bij de meeste mensen bijgebleven als die clown en acrobaat. Tegenover Shownieuws vertelt Aad dat hij een fantastische carrière heeft gehad met Bas: 'Ons leven, zowel als acrobaten als Bassie en Adriaan, was hectisch, chaotisch, variabel maar nooit vervelend, en dat is de film ook.'

In de film is veel archiefmateriaal te zien. Zo heeft het duo de afgelopen jaren veel interviews opgenomen, en fragmenten hiervan zijn in de film te zien. Er zijn ook nieuwe interviews opgenomen voor de documentaire. Zo komen onder andere Paul de Leeuw, Gert Verhulst, Mart Hoogkamer en Hans Beijer (beter bekend als B100) aan het woord.

Ook zullen er nieuwe opnamen te zien zijn in de film, en bij Aad springen dan de tranen in zijn ogen. Het gaat namelijk niet goed met de gezondheid van Bas: 'Het enige wat hij nog kan is zijn rechterhand bewegen. Hij zit in een invalidewagen. Met zijn rechterhand kan hij de tv bedienen, en dat doet hij ook regelmatig,' aldus Aad

De documentaire Een Schat aan herinneringen is vanaf 23 november te zien bij Pathé.

Films & Series
  • Shownieuws, YouTube
  • YouTube, Pebble tv
  • YouTube, Bassie en Adriaan channel