7 legendarische uitspraken uit kinderseries die iedereen nog weet

Een goede kinderserie heeft wel wat legendarische quotes voortgebracht. Ben jij daar klaar voor of moet je nog even denken? In ieder geval gewoon blijven lachen en dit artikel lezen.

Buurman en Buurman

1. SpongeBob SquarePants: “Ik ben er klaar voor”

Deze vrolijke spons, zo geel als een kaassoufflé, is de wandelende vrolijkheid van de zeebodem. Zijn vrolijkheid en doorzettingsvermogen hebben Bikinibroek al regelmatig een goede daad gedaan. Daarom kan SpongeBob terecht zeggen dat hij er altijd klaar voor is.

2. Bassie & Adriaan: “Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen”

Ja hoor, daar zijn die clown en acrobaat weer. Zij leerden jou om niet te veel op te gaan in je problemen. Huilen heeft geen zin als het tegenzit. Lachen misschien ook niet, maar dat is wel leuker dan huilen. Wanneer je een beetje wanhopig wordt van een paar tegenslagen, denk dan maar: wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen.

3. Buurman en Buurman: “A je to”

Wanneer deze twee buurmannen tegen een probleem aanliepen, hadden ze altijd wel een creatieve oplossing. Vaak maakte dit het probleem weer erger. Als het doel via een hoop omwegen toch gelukt was, zeiden de buren: "Goed voor elkaar." Of zoals de Tsjechen zeggen: ‘A je to’. A je to is overigens Tsjechisch voor “en dat is het.” Leer je ook nog wat woordjes over de grens.

4. Samson & Gert: “Ik moest kloppen, want de bel doet het niet”

Al sinds begin jaren 90 is de bel van Samson & Gert stuk. In plaats van een reparateur te bellen, hebben ze het maar zo gelaten. Nu moet iedereen die binnenkomt elke keer weer even uitleggen waarom die moest kloppen.

5. Jimmy Neutron: “Denk, denk, denk”

Bij Jimmy Neutron denk je misschien niet direct aan een catchphrase. Denk dan nog maar een keertje. Bij de derde keer gaat er misschien wel een belletje rinkelen. Wanneer er zich een probleem voordeed, moest Jimmy af en toe zijn hersens extra aan het werk zetten. “Denk, denk, denk” werd er dan gezegd. Een geniaal idee was vaak de uitkomst. Dat plan werd dan in werking gezet.

6. iCarly: Gibbaay

Bijna elke fan van iCarly is het erover eens. Gibby is het meest legendarische karakter uit deze Nickelodeon-serie. Gooien, smijten, vallen, opstaan, Gibby deed dit allemaal. Daarnaast was hij ook vaak het slachtoffer van de vreemde experimenten die werden gedaan in de webshow van Carly, Sam en Freddy. Toch vond Gibby dit niet erg en zei zijn naam als hij dacht iets stoers te hebben gedaan: Gibbaay!

7. The Fairly OddParents: "Feeënpeetouders"

In deze serie speelden de feeënpeetouders Cosmo en Wanda een belangrijke rol. Zij vervulden alle wensen van het aan hen toegewezen kind TImmy Turner. Timmy had echter ook een leraar die een obsessie had dat feeënpeetouders wel moesten bestaan. Daarom kwam hij al gauw bij Timmy uit, Het lukte hem bijna nooit om daadwerkelijk feeën te vinden. Toch werd zijn obsessie aangewakkerd en schreeuwde hij hysterisch: "Feeënpeetouders."

Bonus: Ernst, Bobbie en de Rest: De Boing

Dit is niet echt een quote, maar wel een onmisbaar element in deze serie. Via de Boing kwamen Ernst en Bobbie erachter welk probleem er nu weer opgelost moest worden. Toch wel luxe, niet iedereen heeft een rugzak met een nieuwsbulletin speciaal voor hem erin bij zich.

Films & Series
  • Wikipedia
  • YouTube, Useless Compilations
  • YouTube