5 Theorieën: hoe is Clown Bassie aan z'n idioot platte neus gekomen?

Oké, de rest van z'n uiterlijk is ook niet echt alledaags, maar waarom is die neus zo plat?

5 Theorieën: hoe is Clown Bassie aan z'n idioot platte neus gekomen?

Als je lang naar Clown Bassie kijkt, vallen een paar dingen op: 
- Hij heeft in z'n leven wel érg veel slagroomtaartjes gegeten
- Hij heeft een voetbalshirt aan
- Hij heeft Schots bloed, zo aan z'n jas te zien
- Hij heeft een raar plukje oranje schaamhaar bovenop z'n hoofd
- HIJ HEEFT, ZELFS VOOR EEN CLOWN, EEN HEEL RARE, PLATTE NEUS

Dat laatste punt staat niet voor niks in kapitalen. Daar wil ik het namelijk met jullie over hebben. Want hoe komt Bassie in vredesnaam aan zo'n platte neus. Vijf theoriën, waar de juiste wel bij móét zitten...

1) Bassie fungeerde in z'n jonge jaren als drukknop in een tv-quiz

Soms neem je een baantje aan dat het achteraf toch nét niet bleek te zijn. Misschien was dat bij Bassie ook wel het geval en lag hij voor z'n unaniem belachelijk succesvolle clownscarrière wel bij een tv-quiz onder een desk, waar dan alleen z'n neus bovenuit stak. En de mensen dat ding maar helemaal plat rammen... het zou wel verklaren waarom Bassie er hier een beetje triest uitziet als kandidaat bij Waku Waku; it was all coming back to him natuurlijk. 

2) Bassie is een alien

Geen gekke gedachte natuurlijk. Bassie is op aarde om ons te observeren namens de bevolking van de planeet Groekie Uuk Nuuk, in een melkwegstelsel hier ver, ver vandaan. En daar hebben ze allemaal van dit soort neuzen. Elke soort z'n gebrek; wij mensen hebben maar gekke voeten, als je erover nadenkt. Ondersteunend bewijs: we hebben Bassie (gelukkig) nog nooit naakt gezien, dus misschien zit er ook wel zo'n gek groen lijf onder die malle neus.

3) Bassie blijkt al z'n hele leven blind te zijn en loopt dus vaak tegen muren op

Het zou een hoop verklaren. Want laten we eerlijk zijn: z'n kledingkeuze loopt ook niet over van smaak, maar wat zou je je daar druk om maken als je hartstikke blind bent. Verder is er nog dit ondersteunende bewijs: 

4) Bassie heeft z'n neus kapotgesnoven

Als clown leid je natuurlijk een bestaan dat niet vol te houden is zonder drugs - alleen maar hysterische kinderen om je heen, en dan ook nog die avonturen met Adriaan kriskras door heel Europa en zelfs in Amerika! Dus Bassie onderhoudt in z'n eentje een heel Colombiaans kartel, en dat laat natuurlijk ook z'n sporen na op neusgebied. 

5) Bassie klust bij als rendier van de Kerstman

Als clown wil je ook weleens wat anders: rendier zijn bijvoorbeeld. En dus is Bassie deze dagen Bassie The Rednose Reindeer en sleept hij de Kerstman van hot naar her. Denk die gele plukken langs z'n hoofd even omhoog en het is opeens een gewei. Blitzen, Bassie, Cupid, Comet, Rudolph, etc.. Het klopt helemaal.