7 nadelen van jarig zijn in december

In december jarig zijn. Het klinkt heel leuk. Extra feestdag, extra cadautjes en een extra feestje. Toch loopt het vaak op een teleurstelling uit. Hieronder lees waarom dat zo is.

Verdrietige verjaardag

1. Minder cadeautjes

December is al duur genoeg. Daarnaast heb je met andere feestdagen ook al cadeaus gekregen. Hierdoor was er maar een karig budget voor de verjaardagscadeaus. Hierdoor kreeg je vaak minder cadeautjes die ook nog eens niet zo leuk waren. Alle leuke spullen waren inmiddels ook al verkocht.

2. Minder mensen op je feestje

Ook een feestje rondom de feestdagen heeft veel nadelen. De meeste mensen hebben dan al de hele maand vol met recepties, kerstavonden en borrels. Hierdoor is er niemand die tijd heeft om naar je verjaardag te komen.

3. Kater

Mochten mensen wel tijd hebben, dan hebben ze waarschijnlijk een kater waardoor ze de hele dag aan het bed gekluisterd zijn. Lekker dan! Komt er niemand op je feestje omdat iedereen nog half bezopen is, inclusief jijzelf.

4. Sneeuw

Mochten er dan toch nog mensen zijn die willen komen, is het weer vaak een blokkade. De wegen vol met sneeuw of het is spekglad. Je kan mensen ook niet de dood injagen, speciaal voor je verjaardag natuurlijk.

5. Vakantie

Wanneer je begint met het sturen van uitnodigingen, kan je binnen een dag eigenlijk al de helft van de genodigden van de lijst halen. Want die zijn dan op vakantie naar een of ander tropisch eiland of een ski-resort.

6. Kaartjes

Mensen zijn al druk genoeg met de kerstkaartjes schrijven. Een verjaardagskaartje wordt dan snel vergeten. Zo lijkt het wel alsof de hele familie jouw verjaardag vergeten is. Je zou bijna denken dat je helemaal niet jarig bent.

7. Verjaardag vergeten

Door al het feestdagengedoe gaat de aandacht van de mensen daarnaartoe. Hierdoor wordt jouw verjaardag vergeten. Dat kan toch niet! In ieder geval is het geen pretje om jarig te zijn in december.

Bonustip: halve verjaardag

Mocht jij jarig zijn in december en loopt dit altijd uit tot een teleurstelling, probeer dan je verjaardag naar juni te verplaatsen en maak er gewoon je halve verjaardag van. Dus word jij bijvoorbeeld op 20 december 22, vier dan gewoon op 20 juni dat je 22,5 bent geworden. Hopelijk maakt dat het jarig zijn weer leuk.

De Leven
  • Adobe Stock