5 bizarre producten die onverwacht een hit werden

Ongekend!

Tamagotchi

Heel veel mensen wachten tot ze een geniaal idee hebben om te starten met ondernemen. Maar is dat wel nodig? Deze 5 ‘ondoordachte’ producten werden een hit!

De kortste weg naar financiële onafhankelijkheid is ondernemer worden. Bovendien komt het grote schip met geld dan echt binnen als je je bedrijf verkoopt. Veel mensen blijven wachten tot ze een goed idee hebben... Niet doen! Deze 5 producten werden een gigantische hit, maar je kunt moeilijk zeggen dat het een geniaal idee was.

1. Pet Rock

Dit was letterlijk een gewone kei in een doos met gaten en wat stro, verkocht als huisdier. Bedacht in de jaren 70, en het werd een onverwachte rage. Het idee dat mensen betaalden voor een 'huisdier' dat geen onderhoud vereiste, was zowel bizar als geniaal. En de bedenker werd er miljonair mee.

2. Fidget Spinners

Oorspronkelijk bedoeld om stress te verminderen en concentratie te verhogen, werden deze kleine gadgets een wereldwijde rage onder voornamelijk kinderen. De Fidget Spinner bestaat uit slechts een kern met drie roterende bladen. Helaas, uitvindster Catherine Hettinger verdient er niets meer aan sinds ze de patentrechten niet meer kan betalen

3. Tamagotchi

Deze digitale huisdieren waren in de late jaren 90 een gigantisch succes. Kinderen en zelfs volwassenen waren geobsedeerd door het verzorgen van hun virtuele wezentje. Voor meer dan 40 miljoen Tamagotchi’s rinkelende de kassa’s wereldwijd. In 2017 kwam het ei-vormige mini-computertje weer terug met zes nieuwe versies.

4. Snuggie

De deken met mouwen die lijkt op een omgekeerde badjas werd aanvankelijk gezien als een vreemd product. Wie gaat er nou zo bij zitten op de bank? De Snuggie werd op televisie belachelijk gemaakt door onder anderen Jay Leno en Ellen DeGeneres. Maar het product transformeerde al snel in een cultureel fenomeen, met miljoenen verkochte exemplaren.

5. Slinky

Een spiraalvormig metalen speelgoed, werd per ongeluk in 1943 ontdekt toen een ingenieur probeerde een veer te maken voor het stabiliseren van schepen op zee. De Slinky werd een hit tijdens de kerst van 1945, toen de eerste Slinky's erg goed verkocht werden in een winkel in Philadelphia.

Heb je zelf ook een gek idee? Start dan meteen met (actie) ondernemen. Want deze voorbeelden laten zien dat van een schijnbaar bizar, vreemd of ondoordacht idee iedereen miljonair kan worden, door een combinatie van toeval en timing!

Aangeboden
  • Adobe Stock