Dit is de beste Kerstfilm aller tijden

Er zijn heel veel kerstfilms, en iedereen heeft wel een favoriet. Nu is het definitief bekend wat de beste ooit is, en het is niet eens Home Alone.

The Muppet Christmas Carol

Toch is de film die werd gekozen ook erg populair onder de jeugd. De lezers van het Britse blad Radio Times hebben een film van The Muppets gekozen als hun favoriet tijdens de feestdagen. Dat schrijft RTL Boulevard.

Om precies te zijn gaat het hier om The Muppet Christmas Carol uit 1992. De runner-up van de verkiezing is de winnaar van vorig jaar, It's A Wonderful Life uit 1946. Op de derde plaats vinden we de klassieker Home Alone terug.

The Muppet Christmas Carol is een film die gebaseerd is op A Christmas Carol van Charles Dickens. In deze variant spelen de personages van The Muppets mee. Deze personages waren onder andere te zien in The Muppet Show en Muppets Tonight. Ook zijn er meerdere films met de handpoppen gemaakt.

Brian Henson

Brian Henson is de zoon van Jim Henson, de geestelijk vader van The Muppets. Brian laat weten dat hij erg trots is op de film, en hij is erg blij dat mensen zijn vader zo erg waarderen.

Ook is Brian enthousiast over het feit dat het werk van zijn vader nog populairder lijkt te worden: "Het was een heel speciale film, veel mensen hebben er heel hard aan gewerkt, en we hebben het echt met hart en ziel gedaan."

Films & Series
  • NL Beeld / Avalon
  • Dit is de beste Kerstfilm aller tijden
  • YouTube