Yummy: op déze datum kun je genieten van een gratis hoorntje Ben & Jerry's ijs!

Tip voor de ijsliefhebbers ons onder: deze dag moet je rood omcirkelen in je agenda! 

Ben & Jerry's

Het is bijna zover: Ben & Jerry's beruchte 'Free Cone Day' staat weer voor de deur! Dat betekent dat ijsliefhebbers zich kunnen verheugen op een gratis(!) hoorntje met ijs van dit geliefde merk. We vertellen je alles wat je moet weten over deze dag.

Free Cone Day

Al heel wat jaren hoort het erbij. Elk voorjaar zet Ben & Jerry’s haar fans in het zonnetje met een gratis ijsje. Volgens het merk zelf is dat omdat Ben & Jerry’s niks zou zijn zonder fans. “Free Cone Day is onze manier om jullie te bedanken”, aldus het bedrijf.

De traditie gaat al heel wat jaren terug. In 1979 vond in de Verenigde Staten al de eerste editie plaats, in het stadje Burlington. Over de jaren groeit het evenement steeds verder, en in 2000 gaat Ben & Jerry’s internationaal met de grote dag. Goed nieuws: de komende editie komt er alweer bijna aan!

Gratis ijsjes

Op dinsdag 16 april (dat is volgende week al!) is het grote moment daar. Dan kunnen ijs-liefhebbers over de hele wereld hun hart ophalen bij Ben & Jerry’s. Ook in Nederland wordt Free Cone Day gevierd. Je kunt dan tussen 12.00 en 20.00 uur terecht bij de Ben & Jerry’s Scoop Shop op de Witte de Withstraat in Rotterdam.

Zo schrijft het ijsmerk: “Iedereen is dinsdag 16 april welkom tussen 12:00 uur en 20:00 uur bij de Ben & Jerry’s Scoop Shop op de Witte de Withstraat in Rotterdam, om te komen genieten van Ben & Jerry’s ijs boordevol chunks en swirls.” Dat klinkt heel goed, toch?

Nieuwe smaken

Onlangs maakte het merk nog bekend dat zij drie nieuwe smaken lanceren: de Spectacu-love, Marshmallow & S’More, en Oat of this Swirled. De eerste is een ijssmaak die vol zit met smakelijk speculaas. “Een romerig, knapperig recept bomvol koekjes”, deelde B&J hier zelf over. De twee andere smaken zijn sundaes – een zachtere ijssoort.

Kortom: genoeg lekkers om van te genieten op Free Cone Day!

Trends & Nieuws
  • Kookfans
  • Ben & Jerry's