Een liefdesbrief aan... mannen die nagellak dragen

In de rubriek 'Een liefdesbrief aan...' betuigen wij onze liefde aan iets of iemand die dat in onze ogen verdient.

nagellak

Lieve nagellak-dragende mannen,

Ik weet eigenlijk niet precies hoeveel van jullie er op dit moment zijn, maar wat mij betreft kunnen er niet genoeg zijn. Deze brief is dan ook gericht aan jullie als groep. Aan iedere man die zijn nagels weleens hult in een vrolijke of minder vrolijke kleur, want laten we eerlijk zijn, vaak is het zwart. Anyway, deze is voor jullie.

Het is eigenlijk best vreemd hoe jullie wens om nagellak te dragen zo lang niet werd geaccepteerd of gehoord. Nagellak zou alleen voor vrouwen zijn. En misschien voor mensen die zichzelf als gothic identificeren. Deze hele opvatting is trouwens sowieso raar. Want we hebben het letterlijk over een paar geverfde nagels. Wie bepaalt wie dat wel of niet mag doen? Wat maakt het uit? Nou, sommige mensen maakt het blijkbaar wel uit. Maar gelukkig trekken jullie, de mannen die de 'man' in manicure eer aan durven te doen, je er niets van aan. En dat is cool. 

Jullie nemen ook nog eens alle ‘struggles’ van het nagellakken voor lief. Want leuk is het echt niet dat iedere nagellak-sessie uitloopt op een teleurstelling. Uitgelopen randjes, lak op je vingers, net iets te vroeg aan je broek trekken waardoor je eigenlijk opnieuw moet beginnen, maar inmiddels ben je zo gefrustreerd dat je het oplost door er een extra laagje overheen te gooien. En dan halverwege de dag zijn de eerste stukjes alsnog ineens verdwenen. Dat soort dingen, iedereen die weleens nagellak draagt weet hoe kut dit is. Maar jullie maakt dat niets uit.

Enkel door een laagje kleur op jullie nagels aan te brengen horen jullie onmiddellijk thuis in het rijtje Jason Mamoa, Harry Styles, Eenhoorn Joost, Post Malone en Faber van De Jeugd. Maar: de échte OG-mannen-die-nagellak-dragen stammen al uit 3000 v.C. Wie uiteindelijk heeft besloten dat dit toch niet oké was, is niet helemaal duidelijk. Gelukkig waren daar iconen als Iggy Pop, Kurt Cobain, Lou Reed en David Bowie. Overigens ook een rijtje waar je in thuis wilt horen, lijkt me. Op het feit dat 3 van de 4 inmiddels dood zijn na, natuurlijk. 

Want dat verdienen jullie zeker niet. Sterker nog: jullie, de jongens en mannen die aanschoppen tegen wat ‘normaal nagellakgebruik’ is, zijn ook rocksterren. Jullie doen lekker wat jullie zelf willen omdat jullie het mooi vinden. Maakt je niet meer of minder mannelijk en dat begrijpen jullie. Ik hou een beetje van jullie allemaal.

Bedankt dat jullie er zijn.

De Leven
  • instagram: @jennynails