Waarom de term 'Derde Kerstdag' onmiddellijk moet verdwijnen uit de Nederlandse taal

Twee is echt genoeg...

derde kerstdag

De laatste jaren hebben steeds meer mensen het over 'Derde Kerstdag'. En dat is een kant die we zeker niet op moeten gaan - tenzij we 'm ook echt als officiële vrije dag krijgen; dan ben ik uiteraard om... (zie daarvoor punt 4). Ik zeg natuurlijk niet zomaar dat iedereen die het nog heeft over Derde Kerstdag gevierendeeld moet worden (misschien is gedrieëndeeld toepasselijker trouwens). Nee, daarvoor heb ik vijf heel goede argumenten. Je leest ze hieronder. 

1) Op 27 december zijn er andere mensen jarig, laten we dát vieren

Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus. Nu mag die rakker al hartstikke blij zijn met een tweedaags partijtje ter ere van hem, maar drie is écht overdreven. Laten we de 27ste iemands anders verjaardag vieren. Een blik op Wikipedia leerde me dat bijvoorbeeld John Williams jarig is op de 27ste. Nationale John Williams-dag dus! Allemaal de kerstboom de deur uit, een standbeeld van John papiermacheeën en die op de plek van de kerstboom! Met z'n allen John Williams-liedjes zingen (tip: op het metrum van O Dennenboom, kun je perfect John Williams zingen...)

2) Alle goede dingen komen in tweevoud

Twee dagen Kerst is prima, maar daar moeten we het wel bij houden, want goede dingen komen in tweevoud. Ga maar na: weekenddagen, borsten, kleuren in een potti, etc... Stel je voor dat je ineens drie kleuren in een potti stopt; daar krijg je alleen maar ellende van. Nou, zo werkt dat ook met Kerst, snappie? 

3) Het maagzuur zit na twee dagen al tot je oren

Jezelf twee dagen helemaal volproppen lukt prima, maar daarna is het toch even bijkomen en weer eet - en drinkkrachten opdoen voor Oud  & Nieuw.

4) Het bestaat niet

Je kunt het nog zo vaak hebben over een Derde Kerstdag, maar dat maakt nog niet dat-ie bestaat. Het is gewoon een werkdag (oké, er lijkt op dit moment even helemaal niemand te werken in Nederland, maar toch..). Een vrijdag als alle andere dus - ook wel prima, want vrijdag betekent... 

5) En de belangrijkste: HET SLAAT HE-LE-MAAL NERGENS OP

Waarom ophouden bij drie? Als je met de derde begint, kun je ergens in juni ook 183ste kerstdag  vieren (ik had geen zin om na te tellen of 183ste kerstdag daadwerkelijk in juni valt, maar het moet ongeveer kloppen). Nee, het is vandaag gewoon vrijdag, verdomme!