11 Dingen die je herkent als je een emo-fase hebt gehad xD

rawr

emo

1) Via Hyves georganiseerde meetings

In het weekend reisde je het halve land door om met mede-emo's in een park op het gras te zitten. Wat daar dan gebeurde? Niet zoveel. Beetje zitten, praten over hoe niemand je begreep, boos kijken en naar schreeuwmuziek luisteren. Oh, en er was om de een of andere reden altijd wel IEMAND met een Free Hugs-bord.

Credit: YouTube, hyvesmeetings

2) Teksten op je afgetrapte Converse schrijven

via GIPHY

3) Ook gooide je honderdduizend afkortingen van bands op je schoenen. Of je etui. Of dat bureau achterin lokaal 103. Of...uh, naja. Je snapt 'm.

BMTH, P!ATD, ETF, BTF, FIR, MCR, FOB, GD, SF, PTV, BVB, SOAD, ATL, BFMV, en ga zo maar door. Bonuspunten als je ze allemaal nog kent en één punt aftrek voor elke band waarvan je hebt gezegd MaAr DaT iS HeLeMaAL gEeN eMo MuZiEk. Het was onderdeel van een levensstijl, okee?

via GIPHY

4) Vingerloze handschoenen

Eigenlijk weet je nog steeds niet voor welk klimaat vingerloze handschoenen nu eigenlijk bedoeld zijn, maar toch droeg je ze altijd. 

via GIPHY

5) Myspace

Waarop je coole buitenlandse vrienden had die je eigenlijk totaal niet kende en waarop je de hele dag de profielen van Audrey Kitching en Alex Evans stalkte. 

via GIPHY

6) Snakebites

Wees blij dat je moeder het geen goed idee vond, anders had jij nu nog met twee gaten in je onderlip rondgelopen. 

via GIPHY

7) Selfies nam je uitsluitend van bovenaf

Met een arm boven je hoofd en die lok zo ver mogelijk in je ogen, keek je melodramatisch de camera in. Hoe rechter de hoek, hoe meer aanzien je kreeg.

via GIPHY

8) En vervolgens die foto bewerken met een zwart-witfilter en neon-sterren, hartjes en natuurlijk je nickname zodat mensen op Hyves weten wie je bent

Okee hier is een spoedcursus voor het vinden van je emo-naam:

Begin met je eigen voornaam en bedenk een woord dat hiermee allitereert. Als het een beetje horror-gerelateerd is des te beter. "Bennie Bones" ofzo. Of "Michel Massacre". Kun je nu echt niets verzinnen? Plak dan gewoon -saur achter je voornaam. Klaaaaaarrrr.

via GIPHY

9) Alles. moest. zwart.

Zwarte kleding, zwarte nagels, zwarte haren, zwarte eyeliner. En voor emo-jongens bestond geen andere broek dan zwarte skinny jeans. Enige uitzondering: je haar mocht wel met kleurtjes. Bij voorkeur zo onnatuurlijk mogelijk, en als je er coontails in wist te maken, dan was je helemaal geweldig.

via GIPHY

10-a) En je armen zagen er zo uit: 

Hoe meer festivalbandjes hoe hoger je status. Maarrrrrr wat nou als je geen bandjes had omdat je van je ouders (terecht, je was pas 14 gvd) niet naar festivals mocht?

via GIPHY

10-b) Dan had je gelukkig HEEL VEEL studded armbanden

JA ze zaten in de weg en JA het maakte een hels lawaai en JA je bleef altijd haken achter van alles en nog wat maar goed, je had wel, uh. Tja. Stijl kunnen we het ook niet noemen.

via GIPHY

11) Oké, het was TOCH een fase, maar jouw hart ging wél een tikkeltje sneller kloppen toen eind 2019 de comeback van My Chemical Romance werd aangekondigd. 

I'm Not Okay is toch jarenlang je lijflied geweest...