Waarom vrouwen knettergekke wezens zijn (2): salsadansen, salsadansen, alleen maar salsadansen...

In deel twee van deze serie over het wonderlijke wezen dat de vrouw is: vrouwen en hun onstopbare drang tot salsadanen. (P.S. Vrouwen, niet boos worden: mannen krijgen er in precies zo'n serie ook van langs...)

salsa

Lang voordat het Coronavirus zijn intrede deed, was de helft van Nederland in de greep van een ander, doodeng, Spaans klinkend virus. En nog steeds tiert het welig rond. Het is niet levensbedreigend, maar je gaat er wel een beetje gek van bewegen. Ik heb het natuurlijk over het beruchte Salsavirus, waarmee heel vrouwelijk Nederland besmet mee lijkt te zijn.

Doen vrouwen iets anders dan salsadansen? Het is in deze tijden een gerechtvaardigde vraag. En het lijkt er ook op dat ik 'm met nee moet beantwoorden. Overal dansen vrouwen salsa. Salsa, salsa, salsa. Terwijl ik dit stukje tik op kantoor dansen er precies zeven vrouwen om me heen salsa. Even al salsadansend een kopje koffie halen, iets uitprinten of het weekend bespreken (waarin ze uiteraard gesalsadanst hebben). Niets is vrouwen te gek als het op salsadansen aankomt.

Bovenstaande voorbeeldjes berusten misschien niet helemaal op de waarheid - sterker nog: ze zijn totaal bedacht - maar toch kun je er echt niet omheen: wat mannen met voetbal kijken en scheten laten hebben, dat hebben vrouwen met salsadansen. De vrouw die niet eens aan een workshop, cursus of andersoortig salsadansdingetje heeft meegedaan mag nu streng kijkend op het ritme van een Cubaans deuntje haar vinger opsteken.

Weinig vingers. Voor mannen die regelmatig op Tinder zitten, is dat geen verrassing. Want na 'Geen ONS', '1,73' (of een andere lengte) is 'Salsa' de meest gebruikte term in het Tinderprofiel van vrijgezelle vrouwen. Anders gezegd: de vrouwtjes zijn druk aan het dansen.

Het is me wel een raadsel met wie ze dat doen trouwens. Want met de mededeling dat er beduidend meer vrouwen salsadansen dan mannen zal niemand mij kunnen betichten van het brengen van fakenews. Ergens moet dus een horde hitsige Cubanen verstopt zitten die in ploegendiensten al onze Nederlandse vrouwen al salsadansend afwerkt. Maar ja, daar hoor je Geert en Thierry nooit over.