Bindende kijktip: de nieuwe WTF-Netflixdocu Tiger King (geen spoilers...)

Zonder spoilers toch even een korte inleiding in de nieuwst docuhit van Netflix.

tiger king

Heerlijk matje

Je weet eigenlijk al dat het goed zit met deze docu (qua kijkwaardigheid dan; niet qua wat er met de tijgers gebeurt...) als één van de hoofdrolspelers voor het eerst in beeld komt. Joe Schreibvogel, die zichzelf de iets exotischere naam Joe... wait for it... Exotic heeft aan laten meten. Hij bezit honderden tijgers (boe!), maar ook een heerlijk jaren'80-matje (jeuj!). Dit is hoe de cast van New Kids er over dertig jaar uitziet...

Idioot op een olifant

De docu draait dus om de bizarre wereld van Amerikanen die tijgers en andere katachtigen als huisdier hebben (nou ja, er hele privédierentuinen mee runnen). Naast Joe is er bijvoorbeeld ook nog de kwibus Bhagavan 'Doc' Antle (ook niet z'n echte naam). Hij heeft dus tijgers (en een harem ook nog trouwens..), maar komt ook te pas en te onpas op zittend op z'n olifant het beeld in rijden. Bewijs II dat deze docu totaal bizar is.

Bron: Netflix

Bewijs III

Dan presenteren we hier nog spoilerloos bewijsstuk nummer III waarom deze docu je totaal flabbergasted gaat achterlaten. Dat is een liedje van Joe Exotic. Want zingen, dat doet-ie er ook nog bij. Denk Sterren.nl-niveau maar dan over tijgers. Het is een bloedserieus nummer over z'n liefde voor tijgers, maar werkt toch behoorlijk op de lachspieren. Dat doet de docu ook, maar het is ook serieuze kost, zeker na de wending in aflevering 3. Het woord bizar wordt nogal eens voor van alles en nog wat gebruikt, maar hier is het zeker op z'n plek... Nou ja, kijk eerst deze clip en dan de docureeks van zeven afleveringen en oordeel zelf.