5 Uitdagende challenges die van Koningsdag écht een spannend feest maken

Wederom een Koningsdag thuis. Geen zorgen, we houden het gezellig
@media (max-width: 679px){#fig-65da0f578dc66 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65da0f578dc66 img{#fig-65da0f578dc66 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65da0f578dc66 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65da0f578dc66 img{#fig-65da0f578dc66 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65da0f578dc66 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65da0f578dc66 img{#fig-65da0f578dc66 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65da0f578dc66 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65da0f578dc66 img{#fig-65da0f578dc66 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}willem alexander poetin

Vorig jaar werd door de Oranjebond heel 'ludiek' de K van Koningsdag vervangen door een W: Woningsdag. Dit jaar doen we in elk geval wel weer Koningsdag met een K (omdat woningsdag toch een beetje wut was). Volgens het programma begin je schijnbaar om 06.23 met het hijsen van vlag en wimpel, en om 10.00 uur met het zingen van het volkslied. Mag mompelend vanonder de dekens, maar de Oranjebond ziet het liever "in de voordeur, op het balkon, of in de tuin".

via GIPHY

Na tienen moet je het zelf maar een beetje uitzoeken. Als je toevallig burgemeester bent moet je nog wat leuke dingen doen zoals de koning feliciteren en een digitale lintjesregen doen. Niet echt een heel uitdagend programma (alhoewel om 06.23 uur je nest uit natuurlijk wel behoorlijk uitdagend is). Vandaar dat wij een alternatief Koningsdagprogramma hebben opgesteld dat wél uitdagend en spannend is. Voer je het helemaal uit, dan verdien je wel een lintje van Koning Willy, naar wij dachten. Hier onze 5 ideeën...

1) De Koningslied Challenge: het Koningslied op repeat in de videocall

Het idee is simpel, maar de uitvoering is er één voor de echte volhouders. Start met je vrienden een videocall, zet het Koningslied op repeat en wie als laatste overblijft in de call heeft Koningsdag gewonnen. Spreek van tevoren een te winnen prijs af met je vrienden, zodat er echt wat op het spel staat. (Noise cancelling headphones liggen voor de hand. En anders drank. Drank is altijd goed.)

via GIPHY

2) Brengt ons eigenlijk automatisch bij de Stamppot Challenge: wakker worden, stamppot eten

Het zinnetje 'wakker worden, stamppot eten' uit het Koningslied is legendarisch, maar heeft iemand weleens de daad bij het woord gevoegd? Wij denken van niet. Dus: start bij het wakker worden (al dan niet om 06.23 uur) weer een videocall op met je vrienden en begin meteen met stamppot eten - hutspot uiteraard, want die is oranje. Wie gedurende de dag het meest achterover tsjakt wint (prijssuggestie: een levenlang gratis hutspot).

via GIPHY

3) De Prins Pils Challenge

Even weg bij het Koningslied, we gaan zuipen! Het concept is even simpel als doeltreffend: omdat Koning Willem Alexander vroeger Prins Pils werd genoemd, kunnen je hem eigenlijk alleen maar eren door voor eens en altijd te bepalen wie de officiële Prins Pils van jouw vriendengroep wordt. Simpel en doeltreffend zeiden we, dus: start een videocall, begin met bierdrinken, en wie gedurende laten we zeggen vier uur het meeste drinkt is de officiële Prins Pils van de vriendengroep! Voor de verliezer wordt het een bittere nederlaag: even wat oranjebitter adten.

Credit: NOS

4) De Oranje Muren Challenge

Voor wie dat gezuip allemaal niet hoeft: nu gaan we verven! De muren van je woning om precies te zijn. Die zijn nu waarschijnlijk wit, maar hoe kan een Koningsdag nou ooit wat worden zonder oranje muren? Dus aan de slag en daarna genieten van je oranje muur. Kun je zit dit weekend weer even witten. Zo kom je de laatste week voor het einde van de lockdown wel weer door

via GIPHY

5) De Netflix Challenge

En dan ook nog eentje voor wie dat hele Koningsdag gestolen kan worden. De zééér uitdagende Netflix Challenge: sta op, ontbijt (al dan niet stamppot), sluit gordijnen of luxaflex, pak chips, pizza of wat je maar wil, slinger Netflix aan en ga op den duur weer naar bed.

via GIPHY