5 Uitdagende challenges die van Woningsdag écht een spannend feest maken

Koningsdag is dit jaar Woningsdag. Dat is veel suffer dan normaal. Behalve dan met deze ideeën..
willem alexander poetin

Bij de oranjebond kreeg iemand het lumineuze idee om de K van Koningsdag te vervangen door een W: Woningsdag. Ze bouwden er een heel programma omheen (zie hier), maar dan moet je dus om 6.19 (zonsopkomst) uur je bed uit om de vlag op te hangen en sta je om 10.00 uur in de deuropening of op je balkon tijdens de Nationale Aubade het Wilhelmus te zingen...

Na tienen moet je het zelf maar een beetje uitzoeken (er schijnt een digitale vrijmarkt te zijn of je kan naar de NOS kijken, waar ze de hoogtepunten van de afgelopen Koningsdag uitzenden). Niet echt een heel uitdagend programma (alhoewel om 6.19 uur je nest uit natuurlijk wel behoorlijk uitdagend is). Vandaar dat wij een alternatief Woningsdagprogramma hebben opgesteld dat wél uitdagend en spannend is. Voer je het helemaal uit, dan verdien je wel een lintje van Koning Willy, naar wij dachten. Hier onze 5 ideeën..

1) De Koningslied Challenge: het Koningslied op repeat in de videocall

Het idee is simpel, maar de uitvoering is er één voor de echte volhouders. Start met je vrienden een videocall, zet het Koningslied op repeat en wie als laatste overblijft in de videocall heeft Woningsdag gewonnen. Spreek van tevoren een te winnen prijs af met je vrienden, zodat er echt wat op het spel staat. (Noise canceling headphones liggen voor de hand.. En anders drank. Drank is altijd goed.)

2) Brengt ons eigenlijk automatisch bij de Stamppot Challenge: wakker worden, stamppot eten

Het zinnetje 'wakker worden, stamppot eten' uit het Koningslied is legendarisch, maar heeft iemand weleens de daad bij het woord gevoegd? Wij denken van niet. Dus: start bij het wakker worden (al dan niet om 6.19 uur) weer een videocall op met je vrienden en begin meteen met stamppot eten - hutspot uiteraard, want die is oranje. Wie gedurende de dag het meest achterover tsjakt wint (prijssuggestie: een levenlang gratis hutspot).

3) De Prins Pils Challenge

Even weg bij het Koningslied, we gaan zuipen! Het concept is even simpel als doeltreffend: omdat Koning Willem Alexander vroeger Prins Pils werd genoemd, kunnen je hem eigenlijk alleen maar eren door voor eens en altijd te bepalen wie de officiële Prins Pils van jouw vriendengroep wordt. Simpel en doeltreffend zeiden we, dus: start een videocall, begin met bierdrinken, en wie gedurende laten we zeggen vier uur het meeste drinkt is de officiële Prins Pils van de vriendengroep! Voor de verliezer wordt het een bittere nederlaag: even wat oranjebitter adten.

4) De Oranje Muren Challenge

Voor wie dat gezuip allemaal niet hoeft: nu gaan we verven! De muren van je woning om precies te zijn. Die zijn nu waarschijnlijk wit, maar hoe kan een Woningsdag nou ooit wat worden zonder oranje muren? Dus aan de slag en daarna genieten van je oranje muur. Dinsdag weer even witten. Zo kom je de nieuwe thuisblijfweek wel weer door...

5) De Netflix Challenge

En dan ook nog eentje voor wie dat hele Woningsdag (of Koningsdag) gestolen kan worden. De zééér uitdagende Netflix Challenge: sta op, ontbijt (al dan niet stamppot), sluit gordijnen of luxaflex, pak chips, pizza of wat je maar wil, slinger Netflix aan en ga op den duur weer naar bed.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f330719b67e3', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });