Brak op de bank? Wij hebben 7 originele tips om je van je kater af te helpen

Als je de standaard dingen al geprobeerd hebt

kater

Was jij gisteren weer de koning Pils van Koningsdag? Grote kans dat je er dan nu iets minder koninklijk bij ligt. We hoeven je vast niet meer te vertellen dat een goed kater ontbijt wonderen kan doen, maar die die maar eens binnen te houden. En ja, lekker lang uitslapen helpt ook bij het herstel, maar voor ons geldt: hoe brakker, hoe eerder we wakker zijn. En misschien ziet je vandaag zelfs wel met je brakke kop achter je bureau. Tijd voor creatievere oplossingen dus. En die hebben we voor je.

1) Douche koud

Of zo oud mogelijk. Deze tip is vrij traditioneel, maar het werkt wel. Hierdoor krijg je namelijk een adrenaline-boost waardoor je je gelijk wat fitter en vrolijker voelt. Grote kans dat het niet lang duurt, maar dan ga je gewoon nog een keer. Je wil natuurlijk sowieso niet de hele dag in die zweterige oude biergeur van vannacht liggen. Geloof ons, dat doet je gemoedstoestand ook echt geen goed.

2) Gebruik een scrub

Ja, we weten het. Het is al een hele prestatie dat je jezelf uberhaupt onder die (koude) straal hebt gekregen, maar even scrubben schijnt echt te helpen. Gebruik een scrub of scrubhandschoen, want dit verhoogt je bloedcirculatie. En dat zorgt er dan weer voor dat je de alcohol sneller afbreekt.

3) Salade blauwe kaas

Sorry. SORRY. Maar luister even naar ons. De Amerikaanse website Thrillist vroeg ooit een aantal barmannen naar hun beste katertips. En eentje begon dus over een salade met blauwe kaas en ijsbergsla. Je kan het je nauwelijks voorstellen, maar hij zweert erbij. 'Vraag me niet hoe het werkt, maar het werkt elke keer. Ik besef hoe vies dit klinkt, maar het werkt gewoon.'

4) Een orgasme

Kijk, nu wordt het echt interessant. LELO, producent van intieme lifestyleproducten, deelt een onderzoek waaruit blijkt dat de knuffelhormonen endorfine en oxytocine, die vrijkomen tijdens (solo)seks, de kwaaltjes verlichten die gepaard gaan met een kater. Overigens werkt een avondje doorzakken ook nog eens positief op het libido. Dus houd dat gevoel even vast tot de volgende ochtend en voor je het weet begin jij zonder strubbelingen aan deze vrijdag.

5) Eet zoute haring

We raden je niet aan om hem te combineren met de blauwe kaas-salade, maar ook zoute haring schijnt te helpen. Hoewel... misschien doet deze combinatie wel helemaal wonderen.

6) Augurkensap

Je zou bijna denken dat dit een grap is, maar toch zweren sommige mensen erbij. Het zou namelijk je hoofdpijn verlichten, zoals sportdrank dat ook kan. Dat komt omdat het sap van augurken, net als sportdrank, veel elektrolyten bevat die je lichaam sneller helpen herstellen. Doe ons toch maar een flesje AA drink. (Throwback naar de middelbare school.)

7) Suiker en zout in één glas water

'Het recept: Vijf theelepeltjes suiker en één theelepel zou oplossen in water.' Volgens Buzzfeed zou dit iedere keer werken.

Voor de volgende keer:

Komen we nu mee, denk je. Maar wij wisten van te voren ook niet wat jij vannacht ging uitspoken, hè? Voor de volgende keer hebben we in ieder geval nog een tipje voor je. Je wist natuurlijk al dat feesten met een volle maag flink kan helpen tegen een kater, maar er is ook een veel specifiekere tip. Uit onderzoek van het Australisch Nationaal Wetenschapscentrum is namelijk gebleken dat perensap wonderen doet tegen een kater. Tweehonderd milliliter perensap drinken vóór je aan de drank gaat, zou je kater significant verminderen.

De Leven
  • Unsplash