Ranking The Animals | Welk cijfer krijgt de giraf van ons?

Dieren zijn eng of juist heel knuffelbaar. Maar het blijft toch altijd een beetje random. Daarom ga ik in deze serie keihard cijfers geven aan dieren. We trappen af met de giraf. P.S. Als je het niet eens bent met mijn deskundige oordeel, kun je een weerwoord sturen naar [email protected] of een berichtje achterlaten op Facebook!

giraf

De giraf is natuurlijk vooral bekend vanwege zijn enorme nek, die er samen met zijn ook bepaald niet korte pootjes voor zorgen dat een gemiddeld exemplaar van dit evenhoevige zoogdier zo'n 4,5 meter lang wordt. Als je in de supermarkt niet bij een fles wijn uit het bovenste schap kan en er staat toevallig net een giraf naast je zijn mandje te vullen met wijn - giraffen lusten 'm wel - dan is de kans groot dat de giraf er wel bij kan. En als je bij een concert vlak achter een giraf staat, zie je geen reet van het podium. Deze twee voorbeeldje even ter illustratie van hoe lang zo'n beest wel niet is. Hopelijk denk je nu: sjeeezis, die beesten zijn echt lang zeg, wow!

Je zou zeggen dat zoiets bijdraagt aan een hoog cijfer, maar je hebt ook zoiets als té lang. Want die vier stelten van 'm en die geelzwart gevlekte wolkenkrabber onder z'n kop zorgen ervoor dat de giraf toch een beetje een kolderieke verschijning is. Het is kort gezegd niks meer of minder dan een romp met vijf heel lange dingen eraan. En daar moet je maar net van houden. Zeker als je nagaat dat de mannetjesgiraf de nek met name gebruikt voor het zogenaamde nekworstelen. Nekworstelen komt er in het kort op neer dat giraffen in een half uurtje nekken tegen elkaar aan rammen gaan bepalen welke mannetje precies het geilst is van allemaal (hier een Wikipedialinkje voor uitgebreidere uitleg).

Dan is er ook nog de idioot lange tong van de giraf (zie plaatje onder dit artikel). Eigenlijk komt er een soort paling uit z'n mond zetten. Niet echt heel charmant, op z'n zachtst gezegd. Op Wikipedis staat nergens een stukje over tongworstelen onder giraffen, dus ik heb geen idee wat ze allemaal met die paling in hun bek uitspoken, maar waarschijnlijk is het niet best allemaal.

De giraf is natuurlijk meer dan alleen maar lange dingen. Hij heeft ook oren en ogen. Met die oren kun je een Boeing 747 laten afremmen als je ze zou uitklappen na de landing en z'n ogen staan verder uit elkaar dan de afstand die wij tot elkaar moeten houden in coronatijd. Daardoor ziet de giraf eruit alsof-ie niet helemaal honderd is, maar dat is natuurlijk ook wel weer schattig.

Om de giraf niet enkel op z'n uiterlijk te beoordelen wil ik ook nog even de eerste momenten van iedere giraf op aarde meenemen in dit verhaal. Dat gaat ongeveer zo: hij kukelt van twee hoog uit een vagina, schudt twee keer met z'n lijfje en begint maar eens te lopen met de jonge, maar toch al behoorlijk lange stelten onder z'n lijfje. Daarvoor kan ik niks anders dan diep respect hebben, vooral omdat ik zelf al moeite heb met lopen na een bezoekje aan de kroeg; laat staan als ik uit pardoes uit een giraffenvagina kukel. Het zorgt ervoor dat de giraf een fraai cijfer krijgt.

Eindcijfer giraf: 8,3