Deze 8 nostalgische ijsjes moeten per direct weer op de markt gebracht worden

Wie kent nog de Speedy en de Jive? We blikken terug op deze en 6 andere ijsjes die een middag in het zwembad of een vakantie onvergetelijk maakten.

speedy ijs

1) Winner Taco

Het ijsje der ijsjes die je instantly terugbrengt naar onbezonnen tijden in het zwembad of op de kinderboerderij. Een knapperig koekje, zacht roomijs, krokante nootjes en stroperige caramel. Ineens was hij verdwenen en in 2014 bereikte ons het bericht dat hij weer terugkwam. Maar het lijkt erop dat de Winner Taco inmiddels tóch weer van de ijskaart verdwenen is. Wat gaat hier fout?!?

2) Solero Shots

Neongroene of knaloranje bevroren bolletjes in een kartonnetje dat niet bestand was tegen het smeltende ijs, waardoor het uiteindelijk altijd over je vingers zat en je eindigde met pure ranja op de bodem van je beker. Oh de nostalgie.

3) Speedy

Het roze frambozenwonder dat je kocht in de voetbalkantine of op de camping voor twee kwartjes. Er is zelfs een Facebook en een Speedytie van mensen die willen dat de Speedy terug op de markt komt. (Check Speedytie op Facebook.) (Dit plaatje heeft drie pixels, dat is hoe oud de Speedy al is)

4) Timon & Bumba-ijs

Het beste aan dit ijsje waren natuurlijk de insecten-winegums die erin zaten. En die waren eigenlijk helemaal niet te vreten, maar daar ging het niet om.

5) Jive

Een soort Split on steroids, dat was de Jive.

6) Bum Bum

Hoewel je waarschijnlijk nog precies weet hoe dit ijsje smaakte, kun je het gewoon niet uitleggen aan iemand die het niet heeft ervaren. En dan het vieze blauwe kauwgomstokje, iconisch. (De kans bestaat dat dit ijsje voor jou onlosmakelijk verbonden is met de geluiden van een parkeerplaats langs de Duitse autobahn of een zonnig Oostenrijks zwembad.)

7) Stoplichtijsje

Dit ijsje heette eigenlijk Fruit Joy, maar zo noemde niemand ‘m natuurlijk. En nu allemaal in koor: ‘Hë, het is groen… oh nu is-ie weer rood.’

8) IJsjes met kauwgomballenneus en/of -ogen

Dit ijsje bestaat in verschillende varianten. Je had bijvoorbeeld een clown-variant die vroeger al super oldschool aanvoelde, maar je had ook een Ninja Turtle of Tweety met kauwgomballenogen. Ultieme coolheid.