Ranking The Animals | Welk cijfer krijgt de panda van ons?

Dieren zijn eng of juist heel knuffelbaar. Maar het blijft toch altijd een beetje random. Daarom ga ik in deze serie keihard cijfers geven aan dieren. Deze keer is de panda aan de beurt. P.S. Als je het niet eens bent met mijn deskundige oordeel, kun je een weerwoord sturen naar [email protected] of een berichtje achterlaten op Facebook!

panda

Veel mensen vinden panda's lieve, schattige dieren. Dat oordeel is volgens mij puur gebaseerd op medelijden - en vooruit, vast ook een heel klein beetje op die aandoenlijke zwarte vlekken rond z'n ogen. Zo van: er zijn er nog maar weinig van, en wat heeft-ie het zwaar, die zielige pandabeer.

In die val trap ik niet bij het beoordelen van de panda. Ik beoordeel 'm puur op zijn beer-zijn. En ik wil hier niet vast op de feiten vooruitlopen, maar de panda is een lul van een beer. Als ik een ijsbeer zou zijn, of een grizzlybeer, of desnoods Yogi Bear; ik zou niet geassocieerd willen worden met dat waardeloze zwartwitgevlekte schepsel dat zich ook beer noemt.

Waar de ijsbeer en grizzlybeer lekker grommend een vis uit het water halen met hun klauwen, of anderszins respect afdwingend op het wereldtoneel verschijnen, daar kauwt de pandabeer eens op een stukje bamboe en ondergaat hij zijn eigen waardeloze leven gelaten. Het zal zijn tijd wel duren. Dat straalt de pandabeer in iedere vezel uit.

Het moge bekend zijn: de panda is zelfs te lui om er een behoorlijk seksleven op na te houden. Het beestje krijgt 'm alleen omhoog als de maan in het derde kwartier staat en hij die dag net een bamboesteel in de vorm van Patty Brard die de chachacha danst heeft verorberd. Ofzoiets.

Nou, dan ben je voor mij wel klaar als beer. Of überhaupt als dier. Als iets dieren onderscheidt van mensen dan is het dat ze in principe de hele dag schaamteloos tegen alles en iedereen op kunnen rijden. Als je dan met dat privilege zo nonchalant omgaat als de panda, dan ben je wat mij betreft een waardeloos schepsel! Het mag daarom geen verrassing heten dat de pandabeer een bedroevend laag cijfer krijgt - en dan ben ik nog coulant.

Eindcijfer panda: 3,1

Misschien ook voor jou:
Ranking The Animals | Welk cijfer krijgt de giraf van ons?