Ranking The Animals | Welk cijfer krijgt de chihuahua van ons?

Dieren zijn eng of juist heel knuffelbaar. Maar het blijft toch altijd een beetje random. Daarom ga ik in deze serie keihard cijfers geven aan dieren. Deze keer is de chihuahua aan de beurt. P.S. Als je het niet eens bent met mijn deskundige oordeel, kun je een weerwoord sturen naar [email protected] of een berichtje achterlaten op Facebook!

chihuahua

Meteen maar even terzake: ik ben van mening dat de chihuahua niet langer het predikaat 'hond' zou moeten krijgen. Ik ken honden als lieve, stoere en sportieve dieren. De chihuahua is eigenlijk precies het tegenovergestelde. Als ik een hond was, een labrador bijvoorbeeld, of een Jack Russel, zou ik behoorlijk pissig zijn als ze zo'n kutkeffertje tot dezelfde soort rekenden. Een beetje zoals het ook kut is dat de cast van Oh Oh Cherso nog steeds tot de mensheid wordt gerekend - sorry Kaboutertje, ik bedoel jou niet per se.

Mijn grootste probleem met de chihuahua is denk ik dat hij zich het liefst 'voortbeweegt' in een tas. Als je belangrijkste vervoersmiddel ook de plek is waarin tampons en zakdoeken bewaard worden, dan moet je bij je zelf te rade gaan of je wel bestaansrecht hebt. En als je dan bij jezelf te rade bent gegaan, kun je eigenlijk maar tot één conclusie komen: NEE! Kom op man, je hebt twee benen (nou ja, toegegeven, korte kutpootjes) meer gekregen dan wij en je verkiest een tas vol rotzooi erin? Dan ben je dus zelf ook rotzooi.

Natuurlijk loopt de chihuahua ook weleens zelf. En dan snap je die voorliefde voor de tasverplaatsing opeens wel een beetje. Het ziet er niet uit. Het heeft met lopen net zoveel te maken als de cast van Oh Oh Cherso met de Nobelprijs voor de Literatuur. Motorisch klopt er niks van. En dan altijd dat stomme tongetje er nog bij uit de bek. Ga je schamen, chihuahua!

Wil ik het tenslotte ook nog even hebben over het geluid dat uit een chihuahua komt. Daar kan ik kort over zijn: ken je dat NL Alert dat eens in de zoveel tijd uit je telefoon komt zetten? Nou, dat is een meditatief muziekje vergeleken bij wat de chihuahua onder blaffen verstaat. Ik weet zeker dat er geen enkele noise cancelling koptelefoon is die het geluid dat uit chihuahua's komt helemaal weg kan filteren.

Eindcijfer chihuahua: 9,1

Grapje, echte eindcijfer chihuahua: 2,3

Misschien ook voor jou:
Ranking The Animals | Welk cijfer krijgt de panda van ons?