Wtf? Deze 12 dingen mag je niet eten als je een royal bent

Als je nog de droom had om koning of koningin te worden, kun je daar maar beter nog eens over nadenken na het lezen van dit artikel. Je mag namelijk geen pasta eten. Of brood met korst. Wut.

willem alexander maxima

1) Broodkorsten 

via GIPHY

Een chef die ooit voor de Britse koningin Elizabeth heeft gewerkt, heeft eens laten weten dat hij flink op zijn donder kreeg omdat hij brood met korst had geserveerd. Misschien was het alleen omdat ze het niet lekker vond, maar als je ooit een broodje pindakaas moet smeren voor een prins of prinses: snij de korstjes er dan maar beter even af. 

2) Knoflook 

via GIPHY

Deze is vrij algemeen bekend, maar royals mogen geen knoflook eten. Het is niet bekend of dit is omdat ze allemaal stiekem vampieren zijn, maar het is in ieder geval niet acceptabel. De officiële verklaring is dat het is omdat ze veel sociaal contact hebben en veel praten. Laten we het daar dan maar bij houden. 

3) Uien

via GIPHY

Één woord: uienadem

4) Fruit en groente als het niet het juiste seizoen is

via GIPHY

Blijkbaar is het not done om een aardbei te eten in januari. Zit wat in, maar wat nou als je MOET.

5) Rauw vlees

via GIPHY

Deze lijkt ook te zijn ontstaan door de voorkeuren van koningin Elizabeth, maar ook het eten van een lekkere biefstuk is niet oké. Tenzij hij lekker doorbakken is natuurlijk, maar ja, dan kun je net zo goed droog brood eten. Zonder korst natuurlijk.

6) Pasta

via GIPHY

Hier wordt het echt tricky, maar pasta mag niet. Daar wordt je namelijk veel te snel vol van en dat moet natuurlijk niet als je een diner van 36 gangen wilt serveren. 

7) Rijst 

via GIPHY

Hetzelfde verhaal als hierboven. 

8) Aardappelen

via GIPHY

En ook hier hetzelfde. 

9) Witte eieren 

via GIPHY

Blijkbaar zijn bruine (beige?) eieren veel lekkerder dan eieren met een witte schaal. Oké, is goed.

10) Kraanwater in het buitenland

via GIPHY

Hoewel kraanwater in veel landen hartstikke drinkbaar is, wordt het royals over het algemeen sterk afgeraden om na een eindeloos durend staatsdiner of aan het einde van een receptie een glas kraanwater achterover te tikken. Kan gevaarlijk zijn.

11) Schaaldieren

via GIPHY

Omdat voedselvergiftiging op de loer ligt en ze daardoor misschien niet kunnen werken. Kan een oester nog zo decadent zijn, als je een royal bent zit het er niet in. 

12) Bananen

via GIPHY

In ieder geval niet publiekelijk. Heel vreemd dit. 

Misschien ook voor jou:
200 biljoen Happy Meals en nog 7 dingen die Mark Zuckerberg nu kan kopen met zijn 1 triljoen dollar
Bizar
  • Delish, Beau Monde
  • Brunopress