Jeuj, bier is gezonder dan we dachten: 5 Voordelen

Tap er gerust eentje in vanavond, bier is namelijk goed voor je gezondheid.

bier gezond

We weten allemaal dat je van bier intens gelukkig wordt, MAAR er zijn dus meer voordelen

via GIPHY

1) In 2012 is er al onderzoek gedaan naar de invloed van bier op je hart en wat blijkt? Het resultaat was positief

via GIPHY

Als je ongeveer anderhalf tot twee biertjes per dag drinkt, (laten we voor het gemak uitgaan van twee) zorgt dat voor minder risico op een hartaanval. Zelfs voor mensen die al kampen met hartproblemen is bier drinken geen verkeerde keuze. Mensen die eerder een hartaanval hadden gehad, bleven daarna nog ruim twintig jaar in leven wanneer zij regelmatig een biertje wegtikten.

2) Bier is hartstikke voedzaam

via GIPHY

Of nou ja… voedzamer dan wijn. Want het bevat zowel meer eiwitten als vitamine B dan een alcoholisch druivensapje. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de American Journal of the Medical Sciences. Ook zijn er antioxidanten te vinden in je pils, die je beschermen tegen allerlei ziekten. Chill.

3) Minder risico op diabetes 

via GIPHY

De goudgele pretcilinders voorkomen niet alleen hartziekten, maar ook diabetes. Uit een onderzoek waaraan ruim 70.000 mensen deelnamen blijkt dat mensen die ongeveer 14 glazen alcohol per week dronken het minst vaak type 2 diabetes ontwikkelden.

4) Sterkere botten

via GIPHY

Melk is goed voor elk… behalve als je ook bier kunt drinken. Bier blijkt namelijk hetzelfde effect te hebben op je botten als melk. Dit komt doordat siliconen een belangrijk ingrediënt vormen voor stevigere beenderen. En die vind je onder andere in groene bonen, graan en… bier!

5) Mooiere glimlach

via GIPHY

De tandarts vertelt vaak genoeg over het belang van poetsen en flossen, maar nooit over het belang van een ijskoud pilsje. Toch blijkt uit een nieuw onderzoek dat zelfs het zwakste bier al een positieve invloed heeft op je gebit. Het speelt een belangrijke rol in het verwijderen van bacteriën die zorgen voor gaatjes en ontstekingen.

Kortom: niks mis met een glaasje Spa Goud. Sterker nog: het is gewoon een soort wondermiddel. Vergeet dus niet om het er dit weekend lekker van te nemen. Cheers op je gezondheid.

via GIPHY

Misschien ook voor jou:
Quiz | Hoeveel weet jij eigenlijk over bier?
De Leven
  • Panorama
  • iStock