Zo maak je een variant van Rachel's trifle die niet naar voeten smaakt

Waarschijnlijk het meest iconische gerecht in de historie van televisie.

trifle

Iconisch is het zeker, Rachel’s trifle, maar een taart met gehakt is toch niet zo aantrekkelijk. Daarom hebben we een recept voor je opgezocht met fáke beef. Ziet eruit alsof er vlees in zit, maar is niet zo. Dit recept is van de website Brendid en hier kun je ook gelijk bekijken hoe ‘ie er uiteindelijk uit komt te zien.

Als je niet meer precies weet hoe het zit (kan dat?) hieronder nog even de clip uit seizoen 6, aflevering 9: The One Where Ross Got High 

Ging dus niet goed, want het bleek dat er twee bladzijdes aan elkaar geplakt zaten, waardoor ze deels een trifle en deels een shepherd’s pie maakte 

via GIPHY

Het recept van Rachel bestaat natuurlijk uit:

via GIPHY

Leuk idee voor een Friends-themaparty, maar het zou natuurlijk nog leuker zijn als je hem daadwerkelijk kunt opeten 

via GIPHY

Met deze ingrediënten maak je hem wél lekker: 

via GIPHY

Grote glazen schaal/kom

Taartbodem in blokjes gesneden

Een halve cup jam

2 cups custard of vanille pudding

Een bakje verse frambozen

1,5 cup ongezoete kokossnippers

100 gram ingeblikte peren, gesneden zoals uien

3 kleine kiwi’s, gesneden in de vorm van erwtjes (succes daarmee)

6 eetlepels Nutella

1 banaan, in plakjes

Slagroom

Voorbereidingen: 

Maak de ‘vleeslaag’. Dit doe je door 6 eetlepels Nutella te mengen met de kokossnippers. De peer snijd je zoals je een ui zou snipperen en de kiwi’s kun je het beste maken door met een rietje kleine rondjes uit te drukken. Het is belangrijk dat je het fruit nog niet met de kokossnippers mengt.

Vervolgens maak je de trifle, dat is eigenlijk niet meer dan het creëren van verschillende laagjes. Je kunt dit doen zoals je zelf wilt, maar voor een resultaat dat het meest lijkt op Rachel’s beruchte dessert kun je het bijvoorbeeld zo doen: 

via GIPHY


- Bedek de bodem met de helft van de, in blokjes gesneden, taartbodem en bedek met jam.

- Bedek met een cup custard

- Daarna een laagje frambozen (zorg dat je wel wat overhoudt!)

- De rest van de taartbodem verdeel je over de frambozen, maar wees wel voorzichtig

- Leg je ‘vlees’ over de taartbodem en doe daar bovenop de peer en kiwi. Zorg er hierbij voor dat je de peer en kiwi ook aan de buitenkant kunt zien.

- Lepel de rest van de custard over de ‘vleeslaag, maar laat ruimte over aan de buitenkant zodat je daar de bananen kunt neerleggen.

- Zet de trifle in de koelkast terwijl je de slagroom maakt. Dit lepel je vervolgens over de bananenlaag.

- Tot slot decoreer je met de overgebleven frambozen. Bedek de trifle en laat het geheel een paar uur, maar bij voorkeur een nacht, koelen in de koelkast.