Vet! Binnenkort kun je in Nederland naar de eerste Bob Ross-tentoonstelling ooit

Fluffy clouds en happy trees all over the place....

bob ross

Bob Ross, de meest wholesome schilder ter wereld, krijgt een tentoonstelling in Nederland

via GIPHY

En dat is bijzonderder dan je zou verwachten, want het is de eerste Bob Ross-tentoonstelling ter wereld ooit in de geschiedenis van de mensheid ooit. Ooit.

via GIPHY

Raar, toch? Maar gelukkig komt er nu verandering in. Was nog best lastig trouwens. Museum More in Gorssel (ligt in Gelderland) is namelijk al anderhalf jaar bezig om de werken van Ross naar Nederland te halen. 

via GIPHY

Dat komt omdat al het werk van de schilder onder is gebracht bij het Amerikaanse bedrijf ‘Bob Ross inc.’ en hij schilderde niet om te verkopen, maar gewoon om mensen plezier te laten beleven aan schilderen 

via GIPHY

Maar nu is More toch het eerst museum dat de werken tentoon mag stellen. Top, want hoewel Bob zelf al in 1995 overleed, is hij nog steeds ontzettend populair. Ook zijn televisieserie ‘The Joy of Painting’ is nog altijd overal ter wereld te zien 

via GIPHY

Tussen 8 november en april 2021 kun je de werken van Bob bewonderen in More. Één van de zeven zalen in het museum wordt trouwens compleet zwart geschilderd om het gevoel van het televisieprogramma zo goed mogelijk na te bootsen. 

via GIPHY

Kaartjes kopen kan vanaf 4 november en doe je hier

via GIPHY

Nostalgie
  • Museum More
  • Bob Ross - The Joy Of Painting