OMG! Er is nu een Furby die Nederlands spreekt

Én hij heeft een uitknop!

Furby

De Furby – hét fenomeen uit de jaren '90 – is back! In een nieuw jasje, met uitknop (fijn voor de ouders) en Nederlandssprekend. Misschien heb jij nog wel ergens een oude Furby op zolder liggen, maar speelgoedfabrikant Hasbro heeft nu – na 25 jaar – aangekondigd dat het iconische speelgoed terugkomt in een gloednieuwe variant.

Uitknop

Iedereen die de originele Furby heeft gehad kent ook het grootste nadeel aan dit speelgoed: het ontbreken van een uitknop. Dat het ding midden in de nacht begon te praten en jij je doodschrok is dan ook geen uitzondering. Gelukkig heeft Hasbro daar iets aan gedaan bij de nieuwste Furby! Deze beschikt namelijk over een heuse uitknop. Hierdoor kun je ongestoord genieten van hun nachtrust zonder te worden verrast door het plotselinge gebrabbel van hun kleurrijke en knuffelbare vriend. Bovendien spreekt de Furby nu ook Nederlands!

"We zijn trots om aan te kondigen dat de Furby nu eindelijk Nederlands spreekt", zegt Floor Peters, Senior Brand Manager Benelux & Nordics. "Een tip aan alle ouders: druk drie keer op het hartje en de Furby zal stoppen met praten!"

Nieuwe generatie

Furby veroverde de wereld in 1998. En onder het nagenoeg onveranderde uiterlijk heeft de zachte, knuffelbare kindervriend meer dan 25 jaar later nu tóch een flinke transformatie ondergaan. Uit onderzoek dat Hasbro de afgelopen jaren deed, bleek onder meer dat kinderen het belangrijk vonden dat Furby hun ultieme beste vriend kon zijn – precies wat de speelgoedfabrikant nu op de markt brengt.

Met 5 verschillende modi en meer dan 600 reacties, waaronder lichten, geluiden en liedjes, biedt deze gloednieuwe Furby urenlang interactief speelplezier. De functies zijn eindeloos: van het voorspellen van je toekomst tot het doen van een dansje en van mediteren en elkaar nadoen met grappige stemmetjes tot het geven van een lichtshow. Het pluizige beestje reageert op knuffels en aanrakingen en je kunt 'm voeden, kammen en aankleden met de meegeleverde klikkralen en accessoires. Hoe meer speeltijd met Furby, hoe meer mogelijkheden en plezier je ontdekt.

Wanneer verkrijgbaar?

Enthousiast geworden? Snappen we. Of je nu je jeugd wilt herbeleven met een nieuwe en verbeterde functie van de Furby, of je eigen kinderen er blij mee wilt maken, het is een heuse trip down memory lane. De nieuwe Furby is vanaf januari 2024 verkrijgbaar bij speelgoedwinkels in de kleuren paars en koraal en heeft een adviesprijs van €89,99. De voorraad is op dit moment beperkt, dus haast je naar de winkel! De voorraad wordt opnieuw aangevuld vanaf begin maart.

De Leven
  • Hasbro
  • Hasbro