Deze 11 Feitjes over je favoriete kerstfilms kende je vast nog niet

Toch leuk om te weten.

buddy

1) De ‘Baby It’s Cold Outside’-scene uit Elf zat niet in het oorspronkelijke script. Regisseur Jon Favreau kwam er pas tijdens de opnames achter dat actrice Zooey Deschanel kon zingen. Hij besloot daarom om het fragment toe te voegen. 

via GIPHY

2) De rol die Bruce Willis speelt in Die Hard, werd in de eerste instantie aangeboden aan Frank Sinatra. In het contract dat Sinatra tekende voor zijn rol in de prequel (The Detective) uit 1968, stond dit vastgelegd. Sinatra sloeg het aanbod in 1988 af. 

via GIPHY

3) In The Santa Clause 2 moest Tim Allen de hele tijd ‘in character’ blijven. Ook als er niet gefilmd werd. Dit omdat veel kinderen die meespeelden in de film toen nog in de echte kerstman geloofden. 

via GIPHY

4) Voor Home Alone werd een nep tarantula gemaakt, maar regisseur Chris Columbus stond erop dat er een echte tarantula over het gezicht van acteur Daniel Stern zou lopen. Fun fact: de tarantula heette Barry.

via GIPHY

5) Love Actually had oorspronkelijk nog vier verhaallijnen. Onder andere over de schooldirectrice die terminaal ziek was. De verhaallijnen werden uit de film geknipt, maar zijn wel onderdeel van de DVD extra’s. 

via GIPHY

6) Voor It’s A Wonderful Life werd een nieuw soort nepsneeuw ontwikkeld in samenwerking met schrijven en regisseur Frank Capra. Dit omdat er destijds witgeverfde cornflakes werden gebruikt en de regisseur vond dit te veel geluid maken als de acteurs erdoor moesten lopen. 

via GIPHY

7) In de originele Miracle on 34th Street werden de paradescènes gefilmd tijdens de echte Macy’s Thanksgiving Day Parade van 1946. Dit betekende dat alle openingsscènes in een ochtend opgenomen moesten worden. 

via GIPHY

8) Voor de rol van Grinch in How The Grinch Stole Christmas werd zowel Eddie Murphy als Jack Nicholson in overweging genomen. De rol ging uiteindelijk naar Jim Carrey. 

via GIPHY

9) Voor Home Alone 2: Lost In New York wilde Donald Trump alleen toestemming geven om het Plaza Hotel te filmen als hij zelf een rol kreeg. (Trump was destijds eigenaar van het hotel.) 

via GIPHY

10) Voor de ‘Buddy ontdekt New York’-scène uit Elf zijn geen figuranten gebruikt. De mensen waar Buddy mee praat zijn gewoon random New Yorkers. Dus de man in het gifje hieronder: geen acteur.

via GIPHY

11) De foto van Buzz’ vriendin in Home Alone was eigenlijk de zoon van de regisseur met een pruik op. 

via GIPHY

Films & Series
  • Buzzfeed
  • Elf