7 momenten uit The Crown die daadwerkelijk gebeurd zijn

Hoewel de serie natuurlijk fictie is, zijn sommige dingen wel echt gebeurd.

the crown

1) Lord Mountbatten, de oom van prins Philip, werd écht vermoord door de IRA aan boord van zijn boot de Shadow V in 1979 tijdens een terroristische aanslag. Hij werd door de tragische gebeurtenis het eerste lid van de Britse koninklijke familie die door de IRA om het leven werd gebracht.

Beeld: Netflix

2) Lady Sarah Spencer, de oudere zus van Diana, heeft daadwerkelijk een tijdje iets met prins Charles gehad voordat hij uiteindelijk met Diana trouwde. Weird maar waar...

Beeld: The Crown

3) Mark Thatcher raakte ook irl vermist in de Sahara tijdens de Parijs-Dakar Rally. De vermissing duurde zes dagen, waarna hij en z'n teamgenoten werden gevonden door een Algerijns vliegtuig. Mark heeft z'n redders nooit bedankt, wat hem dan weer niet in dank werd afgenomen.

Beeld: The Crown

4) Ook waar: De 9 maand oude prins William vergezelde prins Charles en prinses Diana écht op hun tour door Australië in 1983. Dit was niet gebruikelijk, maar Diana stond erop om haar zoon mee te nemen tijdens de tournee.

Beeld: The Crown

5) Diana heeft echt op het podium van The Royal Opera House gestaan. Ze deed dit in 1985 en verraste haar man ook daadwerkelijk met een dans op 'Uptown Girl' met balletdanser Wayne Sleep.

Beeld: The Crown

6) De Bowes-Lyon zusjes waren daadwerkelijk nichtjes van de koningin en ze wist ook echt niet van hun bestaan. In 1941 werden ze opgenomen in een ziekenhuis vanwege een ontwikkelingsachterstand en later werden ze doodverklaard. Pas in 1987 bleek dat de zusjes nog altijd leefden.

Beeld: The Crown

7) Prins Charles was ooit daadwerkelijk betrokken bij een skiongeluk waarbij iemand om het leven kwam. Het gebeurde in 1988 en de man die om het leven kwam was een vriend van Charles met de naam Hugh Lindsay. Heftig!

Beeld: The Crown
Films & Series
  • Buzzfeed
  • Netflix/The Crown