5 Redenen om méér pindakaas te eten in 2021

Pindakaas is vet goed voor je. Lees maar.

pindakaas

1) Vet veel eiwitten

via GIPHY

In pindakaas zitten dus heel veel eiwitten en dat is iets positiefs. Ze zijn goed voor de opbouw van spieren, dus dat is lekker voor alle gymlads. Maar je kunt er ook van afvallen. Of gewoon op gewicht blijven. Eiwitten zijn in ieder geval sowieso goed.

2) Veul vitamines

via GIPHY

Vitamine E, vitamine B3, vitamine B6. Zitten allemaal heel veel in pindakaas. Ook magnesium, koper en foliumzuur is volop aanwezig. Lekker eten dus, die smeuïg belegde boterham.

3) Vezelbom

via GIPHY

Naast vitamines, mineralen en eiwitten zitten er ook veel vezels in pindakaas. En dat is dan weer goed voor je spijsvertering. Ook krijg je eerder een verzadigd gevoel, waardoor je minder hoeft te eten. Chill na al die oliebollen, gourmetschotels, mini-pizzas en borrelhapjes van de afgelopen maand.

4) Cholesterolverlagend

via GIPHY

Je cholesterol gaat naar beneden als je zo weinig mogelijk verzadigde vetten eet. En in pindakaas zitten dus vooral ONverzadigde vetten. Goed voor je cholesterol dus.

5) Goed voor hart én bloedvaten

via GIPHY

Uit onderzoek met zo'n 70.000 pinda(kaas)-eters bleek dat 21% minder kans had om snel te overlijden. Uit een andere studie bleek ook al dat pindakaas goed is voor hart en bloedvaten. Geen reden meer om te twijfelen dus, science is on your side. Aanslepen die potten pindakaas.

Upcomnomnom
  • gewoonvoorhem.nl
  • Unsplash