10 Vreselijk herkenbare dingen voor iedereen die in een flat woont

Lekker ongemakkelijk met z'n allen in de lift! Genieton.

lift

1) "Een goede buur is beter dan een verre vriend."

Nou, heb jij dan even geluk als je in een flat woont!! Je hebt tientallen buren om uit te kiezen. Dat betekent echter ook dat je dus met HEEL veel mensen in één groot huis woont. Al die mensen hebben natuurlijk hun eigen eigenaardigheden en daar moet je maar mee leren leven!

via GIPHY

2) Een "Nee/Nee"-sticker is een absolute must-have!

Serieus. Zonder zo'n sticker zou jouw brievenbus het niet overleven. Op vakantie gaan zou dan bijna niet meer kunnen, je brievenbus zou uitpuilen en je belangrijke post zou er kapot van gaan. Gelukkig hebben we de Nee/Nee-sticker!

Credit: Giphy

3) "WTF zijn ze boven nou weer aan het doen??"

Zijn ze aan het verbouwen? Nee, daar is het te kort voor. Loopt ze met haar hakken aan? Nee, het klinkt zwaarder. Zouden ze...bezig zijn in bed? Dat zou dan een korte sessie zijn geweest.

via GIPHY

4) Je ontmoet wekelijks nieuwe mensen in je flat

Altijd fijn als je dan de ongemakkelijke vraag stelt: "Bent u de nieuwe bewoner?" "Nee, woon hier al vier jaar." “...." NOU IK MOEST MAAR WEER EENS GAAN. DOEI.

via GIPHY

5) Het is altijd wel een beetje een teringzooi in het trappenhuis

Ach ja, het trappenhuis. In een flat van meer dan vier etages hoog, is het automatisch het ondergeschoven kindje. Iedereen neemt liever de lift, maar waar dient het trappenhuis dan voor? Ik zal het je gelijk vertellen: 13-jarige stoere boyz en girlz. Lekker peukie doen, maar dat mag La Mama natuurlijk niet weten. Op naar het trappenhuis, mi mang!

via GIPHY

6) Soms sta je met megagezellige mensen in de lift

Yes! Die oude man van drie hoog met z'n hond is er weer! Of is het toch die ene vrouw die altijd zo lekker vrolijk is? De tijd vliegt voorbij, wanneer er dat soort mensen in de lift staan!

via GIPHY

7) Maar laten we eerlijk wezen: vaak is het mega-awkward...

Daar sta je dan: samen met iemand die je nauwelijks kent. Ga je praten? Waarover? Gewoon je muziek wat harder zetten en...OH NEE! Er wordt al een gesprek gestart. Waar gaat het over? "Zo, gaan we een feestje vieren?," zei ze terwijl ze keek naar het krat bier in zijn handen. "Haha nee hoor, gewoon voorraadje," zei hij licht ongemakkelijk. De komende stille halve minuut zou de langste worden uit zijn hele leven...

via GIPHY

8) Er is ALTIJD wel iemand aan het verbouwen in de flat

Maar echt. Een flatgebouw lijkt wel een soort kunstwerk van een kunstenaar dat nooit echt af is. Als een ware Picasso wordt er door alle flatbewoners meegewerkt aan het prachtige kunstwerk genaamd Flat Van Twaalf Etages, Mixed Media, 2021

via GIPHY

9) Er wordt natuurlijk altijd verbouwd op onchristelijke tijden

Okee, nu niet zo relevant, maar: ben je net lekker eventjes wezen stappen (of aan het werk geweest in de horeca) op een zaterdagavond, maar no sweat: zondag kan je lekker uitslapen. HA! NEE! Ergens in de flat wordt er al vanaf negen uur lekker gezaagd, getimmerd en geschuurd. Thanks, asshole!

via GIPHY

10) Maar met Oud en Nieuw heb je wel het beste uitzicht van iedereen!

via GIPHY

11) Tenzij er mist is natuurlijk. Dan zie je ook gelijk he-le-maal niets meer

Daar sta je dan! Al je vrienden uitgenodigd, want "het uitzicht is zoooooo vet" en dan gebeurt er niets. FIJN!

via GIPHY