Sunday Snack: Frikandellenquiche uit de airfryer

Lig jij, zoals een wijs persoon het ooit zei: "het liefst op de bank in een joggingbroek frituurvet te drinken"? Kom dan toch maar even van je bank af, want dit is hét recept voor jou.
frikandellenquiche

Vandaag maken we namelijk een frikandellenquiche

Ultramakkelijk, uit de airfryer, en met maar drie ingrediënten. Perfect voor een brakke zondag dus.

via GIPHY

Dit heb je ervoor nodig:

  • 5 frikandellen
  • 5 plakken kant-en-klaar bladerdeeg
  • Curryketchup

via GIPHY

Zo maak je het gevaarte:

1. Vet een kleine bakvorm in en bekleed de bodem en de randen met de vellen bladerdeeg. Houd een vel bladerdeeg achterwege. Zorg uiteraard effies dat je bakvorm in je airfryer past, anders gaat je hele frikandellenfeestje niet door.

2. Snijd de frikandellen in drieën en verdeel de stukken over de bodem van de taart. Nu is het curry-tijd: rijkelijk bestrijken die handel.

3. Verwarm de airfryer voor op 200°C. Snijd ondertussen het overgebleven bladerdeeg in stroken en beleg hiermee de bovenkant van de quiche. Mocht het opwarmen van de airfryer nog even duren, dan kun je hier een waar kunstwerkje van maken. Deze frikandellenquiche ís immers een cultureel en culinair hoogstandje.

En nu: frituur-tijd

via GIPHY

4. Bak de quiche 12 minuten in de airfryer, totdat het bladerdeeg goudbruin kleurt.

5. LAAT AFKOELEN. Als ervaringsdeskundigen: een verbrande bek maakt het eten van je snack niet leuker.

En ten slotte: geniet van je frikandellenquiche!

via GIPHY