Sunday snack | Zoet + chocolade + marshmallows = S'mores koekjes

Dit is alles wat je wilt

s'mores koekjes

Dit is de ultieme kampvuursnack, zonder dat je er een kampvuur voor nodig hebt

Is maar goed ook want het weer is toch kudt.

via GIPHY

Dit heb je nodig

  • 320 ml gezouten boter
  • 200 g suiker
  • 200 g rietsuiker
  • 3 eieren
  • 10 ml vanille-extract
  • 455 g bloem
  • 7,5 g baking soda
  • 2,5 g zout
  • 240 g chocolade druppels
  • 24 grote marshmallows die je door de helft hebt geknipt
  • 6 repen chocolade die je in kleine stukken hebt gemept
  • 1 pak digestive koekjes, van die saaie krengen die je anders niet zou kopen zeg maar

Zo maak je ze

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bedek twee grote bakplaten met bakpapier, of in elk geval zo groot als in je mini combimagnetron past.

2. Doe de boter, suiker en bruine suiker in een grote kom. Mix met een handmixer tot een romig geheel.

3. Voeg vervolgens de eieren en vanille-extract toe en mix dit tot een luchtig mengsel.

4. Pak een andere grote kom (een pan werkt ook als je geen grote kom meer hebt) en doe hier de bloem, bakpoeder en zout in. Klop dit samen tot een geheel.

5. Voeg het droge mengsel langzaam aan het botermengsel toe. Je kunt het ook snel doen maar dan heb je straks meer stof in je longen dan de gemiddelde mijnwerker. Klop dit samen zodat alles goed gemixt is. Doe de chocolade druppels erbij en meng alles nog een keer door elkaar. Zet de mix daarna in de koelkast.

Okee zo hoppa eerste helft gehad. Beloon jezelf nu met enkele van de extra marshmallows die je hebt ingeslagen als je slim was.

Als je niet bij het inkopen de ingrediënten al had bedacht dat je tussendoor zou willen snacken, dan heb je pech en moet je maar direct door. Jemmerdebemmer.

via GIPHY

Nu de tweede helft:

6. Snijd elke marshmallow doormidden en breek de chocoladerepen en de digestive koekjes in kleine stukjes van ongeveer een centimeter. Tip: Chocoladerepen kun je heel goed kapotslaan tegen de rand van je aanrecht. Worden je buren en/of huisgenoten alleen niet blij van.

7. Pak een eetlepel (of ijslepel, als je die hebt, maar technisch gezien is elke lepel een ijslepel) en schep het deeg in platte bolletjes op de bakplaat. Leg de stukjes koek, chocolade en marshmallow er bovenop. Voeg daarna nog een schep met koekjesdeeg toe aan de bovenkant. Vorm het geheel in een bol.

8. Herhaal de vorige stap voor elk koekje en zorg ervoor dat de koekjes minimaal 5 cm van elkaar af liggen. Zet de bakplaten daarna 15 tot 20 minuten in de koelkast. Nu je zeker weet hoeveel marshmallows en chocolade je over hebt: stop je bakkes er vol mee.

9. Bak de koekjes 9 tot 11 minuten op 190 °C. Haal ze uit de oven als alle marshmallow in het midden gesmolten is en het koekje goudbruin begint te worden. Laat het goed afkoelen voordat je het serveert.

10. VRETEN

via GIPHY

Mocht je nou de instructies hierboven niet kunnen volgen, hier is een video:

Misschien ook voor jou:
Sunday snack | Kinder Chocolade-tosti gaat viral op TikTok
Upcomnomnom
  • Kookfans
  • Videostill YouTube, Spaceships and Laser Beams