Dit is hoeveel koffie er wordt gedronken in Friends (+ extra feitjes)

Iemand heeft serieus alle 236 aflevering hiervoor bekeken...

friends

Het totale aantal kopjes koffie was, hou je vast: 1154 kopjes!!!

Een fan heeft alle 10 seizoenen van Friends, wat dus 236 afleveringen zijn, bekeken en gezocht naar elk kopje koffie. Of het nou in Central Perk was of bij iemand thuis. Letterlijk alles heeft hij gezien. Je moet er maar zin in hebben.... MAAR hierdoor hebben wij nu wel deze levensbelangrijke informatie. Komt-ie hoor!

via GIPHY

De grootste koffieleut was Phoebe

Maar daar houdt het niet bij op

Hier kun je zien hoeveel koffie elke persoon per seizoen heeft gedronken. Talk about dedication! Dat Rachel in het begin zo weinig koffie dronk, kwam natuurlijk omdat ze in Central Perk als serveerster werkte. Niet dat ze een hele goeie was, maar dat geeft niet, ze deed haar best... Ongeveer...Toen ze daar stopte had ze natuurlijk alle tijd om koffie te gaan leuten.

Koffie kost natuurlijk ook geld

Oke, oke, komt het hoor. De theorie achter deze uitkomsten. Monica krijg in de aflevering ‘The One With Five Steaks And An Eggplant’ een rekening. Daarop staat dat een koffie en een scone samen $4,12 kosten (wat nu zo’n €3,31 is). Hieruit wordt geconcludeerd dat een kopje koffie $1,50 (€1,21) kost. Dus dat betekent dat iedereen gemiddeld $1,46 (€1,17) per aflevering uitgeeft. In totaal hebben onze vrienden $2.077,20 (€1.669,10) uitgegeven aan alleen koffie!!!

En fooi hoort er dan ook bij

De vrienden geven 20% fooi, want in de aflevering ‘The One With Unagi’ vraagt Joey zich af of hij iets fout gedaan heeft, omdat hij een fooi van 20% krijgt van zijn vrienden. Chandler antwoordt daarop dat dat best een goeie fooi is.

via GIPHY

Applausje voor deze fan dus voor het uitzoeken van deze levensbelangrijke info!!!

via GIPHY